voetbalzone

De Bruyne krijgt zin met terugkeer naar Bundesliga

Thijs Post18 jan 2014, 09:28
Laatst bijgewerkt: 18 jan 2014, 09:28
Advertentie

Kevin De Bruyne heeft zijn zin gekregen: de 22-jarige middenvelder heeft zondag zijn transfer naar VfL Wolfsburg afgerond. Dat meldt Chelsea via de officiële kanalen. De Bruyne speelde sinds januari 2012 bij Chelsea, maar op Stamford Bridge kwam hij in totaal tot slechts vijf basisplaatsen en vier invalbeurten. Naar verluidt gaat het om een transferbedrag van 21,5 miljoen euro.

voetbalzone

De Bruyne werd halverwege het seizoen 2011/12 door Chelsea overgenomen van Racing Genk en hij maakte het seizoen op huurbasis af bij de Belgen. Een jaar later speelde hij op huurbasis voor Werder Bremen en daar maakte hij met 10 doelpunten in 34 wedstrijden veel indruk. Hij keerde terug naar Londen, maar door de moordende concurrentie op het middenveld kwam hij nauwelijks aan spelen toe.

De Bruyne wilde zijn kans op deelname aan het WK met de nationale ploeg van België niet laten verdampen; bovendien maakte hij er geen geheim van graag in de Bundesliga te spelen. Na enige tijd is de transfer daadwerkelijk afgerond: De Bruyne gaat in Duitsland met rugnummer 14 spelen en heeft hij een verbintenis getekend tot medio 2019.

“Kevin is overtuigd van onze plannen en hij heeft het potentieel om een dragende speler te worden”, jubelt directeur Klaus Allofs van VfL Wolfsburg op de clubwebsite. “Voor mij stond het al geruime tijd vast dat Wolfsburg mijn eerste gesprekspartner zou zijn”, aldus De Bruyne zelf. “Ik ben dan ook zeer blij met de transfer. Allofs en trainer Dieter Hecking bouwen aan een zeer goed team en ik wil mijn steentje bedragen. Ik wil succesvol zijn en met Wolfsburg terugkeren in de internationale voetballerij.”

Wolfsburg laat Ja-Cheol Koo na de komst van De Bruyne vertrekken: de Zuid-Koreaanse middenvelder gaat naar FSV Mainz 05. Koo speelde dit seizoen tien competitieduels voor Wolfsburg.

Bezig met laden …