voetbalzone

'De Engelse en de Nederlandse competitie, dat is een wereld van verschil'

Matthijs van Laar02 jan 2014, 09:10
Laatst bijgewerkt: 02 jan 2014, 09:10
Advertentie
/

Wilfried Bony heeft in 2014 heel wat goed te maken. De spits werd afgelopen zomer met hoge verwachtingen gepresenteerd bij Swansea City, maar had zichtbaar moeite met het hogere tempo in de Premier League en kon in zijn eerste maanden niet imponeren. Woensdag deed hij dat wel, al waren zijn twee treffers tegen Manchester City niet genoeg om iets aan de ontmoeting (2-3) over te houden.

Desondanks was Michael Laudrup bijzonder tevreden. De coach van the Swans zag de Ivoriaan eindelijk excelleren als in zijn tijd bij Vitesse. Hij noemde het 'het beste optreden van Bony in het shirt van Swansea'. "Dit is hoe we hem willen zien spelen; vrijlopend, de tegenstander opzoekend. Van de eerste tot de laatste minuut was hij in beweging, gebruikte hij zijn lichaam en ging hij een-tweetjes aan."

De Deense oefenmeester snapt desondanks wel waarom Bony niet in staat was om meteen zijn hoge niveau te halen. "Misschien had hij tijd nodig om zich aan te passen, want, met alle respect, er zit een wereld van verschil tussen de Nederlandse en de Engelse competitie." Hopelijk is het hek nu van de dam. "Als hij het tegen Vincent Kompany en Matija Nastasic kan, kan hij het tegen iedereen", denkt Laudrup.

Bezig met laden …