voetbalzone

De Guzmán kan na twaalf jaar plotseling terugkeren in de Eredivisie

Jordi Tomasowa21 jul 2022, 10:17
Laatst bijgewerkt: 21 jul 2022, 10:17
Advertentie

Sparta Rotterdam hoopt tijdens de zomerse transferwindow Jonathan de Guzmán in te lijven, zo meldt Voetbal International. De 34-jarige middenvelder staat momenteel nog onder contract bij OFI Kreta.

Voor De Guzmán betekent het mogelijk na twaalf jaar een rentree in de Eredivisie. Hij werd geboren in Canada en verhuisde op zijn twaalfde naar Nederland om zijn voetbaldroom na te jagen. Via een stageperiode wist hij Feyenoord te overtuigen. Tussen 2005 en 2010 kwam de middenvelder tot 129 officiële duels namens de Stadionclub, waarna hij een transfer naar Real Mallorca verdiende.

Via Villarreal, Swansea City, Napoli en Eintracht Frankfurt belandde De Guzmán in oktober 2020 bij OFI Kreta. Sparta hoopt de veertienvoudig international, die nog speelde op het WK 2014 nu te verleiden tot een terugkeer in de Eredivisie. Hier kwam het in 2020 al bijna van, toen een rentree bij Feyenoord een serieuze optie leek. Feyenoord gaf destijds echter de voorkeur aan de komst van João Teixeira, waardoor De Guzmán niet langer in beeld was.

Sparta sloeg vorige maand al een dubbelslag op de transfermarkt door Joshua Kitolano en Tobias Lauritsen over te nemen van het Noorse Odds BK. Daarnaast verzekerde de Eredivisionist zich ook van de diensten van Charles-Andreas Brym (FC Eindhoven), Younes Namli (transfervrij), Mike Eerdhuizen (transfervrij) en Youri Schoonderwaldt (transfervrij).


Bezig met laden …