voetbalzone

De Jong ‘de koning van de rondo’: ‘Hij doet dat net als Laudrup’

Tim Siekman25 jan 2019, 18:58
Laatst bijgewerkt: 25 jan 2019, 18:58
Advertentie

Barcelona heeft goed gehandeld door Frenkie de Jong binnen te halen, zo stelt Tonny Bruins Slot. De middenvelder ruilt Ajax komende zomer voor maximaal 86 miljoen euro in voor een dienstverband bij Barcelona. De 21-jarige Oranje-international past perfect in het spel van Barcelona, aldus Slot, die jarenlang als assistent van Johan Cruijff bij de Catalaanse club werkte.

Ronald Koeman opperder eerder in de Spaanse pers dat De Jong op elke positie uit de voeten kan bij een 4-3-3 opstelling. Bruins Slot nuanceert deze mening bij Esports COPE. “Hij kan op de positie van Sergio Busquets spelen, maar hij heeft niet die defensieve vaardigheden. Hij is De Jong en heeft exceptionele kwaliteiten. Hij lijkt meer op een Andrés Iniesta en kan ook op de positie van Xavi.”

Bruins Slot, die tegenwoordig scout voor Ajax, kwalificeert de middenvelder als ‘de koning van de rondo’: “Hij kan de bal net zo aanraken als Laudrup. Hij kan met de bal opstomen, het ritme veranderen... Het is erg aantrekkelijk voor de toeschouwers om te zien.” Bruins Slot waarschuwt dat De Jong nog wel wat stappen moet zetten in Spanje.

“Hij moet fysiek wel beter worden. Hij is een 21-jarige jongen die moet wennen aan het spel in LaLiga. Maar zijn kwaliteiten zijn uniek. Ik feliciteer Barcelona met zijn komst. Ik ben blij dat hij voor Barcelona heeft gekozen. Hij kan iets toevoegen in een team met grote spelers als Lionel Messi om zich heen. Hij verliest nooit de bal, heeft een goede kijk op het spel en een goede balbeheersing.”

Bezig met laden …