voetbalzone

De Jong lovend: ‘Op de trainingen zie ik dat zijn lengte hem niet hindert’

Chris Meijer29 okt 2018, 08:45
Laatst bijgewerkt: 29 okt 2018, 08:45
Advertentie

Het meespelen van André Onana in de Klassieker was in eerste instantie nog onzeker. De Kameroener kampte in aanloop naar het duel met Feyenoord (3-0) met een schouderblessure en leek vervangen te moeten worden door Kostas Lamprou. Uiteindelijk was Onana toch tijdig fit, maar Frenkie de Jong weet zeker dat Ajax met Lamprou onder de lat ook had gewonnen.

De Jong vertelt in gesprek met De Telegraaf dat hij blij is dat Onana onder de lat stond in de Klassieker. “Maar ook met Lamprou hadden we gewonnen. Op de trainingen bewijst hij een heel goede keeper te zijn en hij brengt positieve energie”, zegt de middenvelder. De Jong vindt het ‘te makkelijk’ dat het vaak over de lengte van Lamprou gaat.

“Als er een bal ingaat, wijzen ze snel op zijn lengte. Maar elke keeper krijgt weleens een doelpunt tegen. Op de trainingen zie ik dat zijn lengte Kostas niet hindert”, concludeert De Jong. Ajax was zondagmiddag oppermachtig in het duel met Feyenoord, ook doordat de Rotterdammers praktisch de hele wedstrijd met tien man speelden na een rode kaart voor Jeremiah St. Juste. Henk ten Cate zegt bij Rondo dat het logisch is dat Feyenoord agressief wilde beginnen.

“Ajax heeft een Champions League-wedstrijd gespeeld (tegen Benfica, red.). Hoe je het ook wendt of keert, dat zit nog in je benen”, stelt de oefenmeester. “In aanloop naar de wedstrijd was de vraag hoe groot het verschil nou eigenlijk is. Het was maar twee punten. Dan doe je zoals Co Adriaanse het altijd zei aan scorebordjournalistiek. Als je sec kijkt naar de feiten, dan zie je dat de spelers van Ajax technisch een stuk verder zijn dan de spelers van Feyenoord.”

“Er zijn twee, misschien drie spelers aan kunnen haken bij een hoger tempo. Daar kun je aan zien of spelers de fout in gaan als het tempo en de handelingssnelheid omhoog gaan. Dat zag je heel duidelijk bij een aantal Feyenoord-spelers”, besluit Ten Cate.

Bezig met laden …