voetbalzone

De Ligt kijkt uit naar duels met Lewandowski: ‘Ik kijk beelden hoe hij beweegt’

Yanick Vos01 okt 2018, 09:26
Laatst bijgewerkt: 01 okt 2018, 09:26
Advertentie

Matthijs de Ligt staat voor zijn eerste groepswedstrijd in de Champions League. De aanvoerder van Ajax ontbrak tegen AEK Athene (3-0) door een knieblessure, maar is inmiddels volledig fit en kan tegen Bayern München aan de aftrap verschijnen. De Oranje-international houdt rekening met een loodzware avond in de Allianz Arena.

De Ligt denkt dat de confrontatie met Bayern een moeilijke maar leerzame opgave wordt. “Bayern is een goed meetmoment, ongeacht de uitslag. Dat soort ervaringen is cruciaal voor een jonge speler”, vertelt de verdediger in gesprek met de Volkskrant. De Ligt kijkt met name uit naar zijn duels met Robert Lewandowski. “Ik kijk beelden hoe hij beweegt, hoe hij de bal vasthoudt. Ik kijk ook naar wedstrijden van Bayern.”

De ploeg van trainer Niko Kovac steekt momenteel in een iets mindere vorm. De laatste twee wedstrijden in de competitie werden niet gewonnen. Na een gelijkspel tegen FC Augsburg volgde afgelopen vrijdag een 2-0 nederlaag tegen Hertha BSC. “Dan is het des te Nederlandser om te zeggen: we gaan ze pakken. Wij weten dat Bayern heel goed is. We zullen op en top moeten zijn om daar een resultaat mee te slepen.”

De Ligt is blij dat hij tegen Bayern in actie kan komen en niet zoals tegen AEK Athene vanaf de zijkant moet toekijken. “Het vreet aan je als je dan moet toekijken met een blessure. Ik heb geprobeerd dat zoveel mogelijk binnen te houden, omdat ik deel ben van het team. Ik had kunnen spelen met het risico op een grotere blessure. Er komen nog heel veel grote wedstrijden de komende periode. Het is zaak om dan belangrijk te zijn.”

Bezig met laden …