Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Ligt onthult de pijnlijke woorden van de grensrechter na diens blunder

Laatste update:

Matthijs de Ligt zit direct na de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid (2-1 verlies) nog vol ongeloof. De centrumverdediger van Bayern München dacht diep in blessuretijd gelijk te maken, maar werd onterecht teruggefloten door scheidsrechter Szymon Marciniak. "De grensrechter heeft me zijn excuses aangeboden", vertelt De Ligt voor de camera van beIN Sports.

"Als het buitenspel is, dan is het buitenspel", reageert De Ligt kort na de wedstrijd. "Maar de regels zijn duidelijk: bij een twijfelgeval wordt er eerst doorgespeeld en dan kan de VAR checken." Die regel werd echter niet nageleefd door de Poolse arbitrage. De assistent-scheidsrechter vlagde voor vermeend buitenspel van Noussair Mazraoui, maar daar bleek geen sprake van.

"Ik kan op de beelden niet direct zien of het wel of geen buitenspel is, dus dat lijkt me zeker een twijfelgeval", zegt De Ligt. "In de laatste minuten van een wedstrijd zo fluiten... Ik vind het een grote fout en een grote schande."

Ook het tweede doelpunt van Real Madrid had een luchtje van buitenspel. Joselu bleek in de herhaling echter achter de bal te zijn gebleven, een geldig doelpunt dus. "Als je meteen affluit, dan is er geen check mogelijk", zegt De Ligt. "Aan de andere kant van het veld deden we het zo, dan verdienen wij dat ook. Zonde."

De Ligt sprak op het veld kort met de grensrechter. "Hij zei: 'Sorry, ik heb een fout gemaakt.' Daar koop ik niks voor. Maar ik ben niet de persoon die de schuld afschuift op de arbitrage. Real Madrid is de verdiende winnaar. Alleen... als het een doelpunt is, dan is het een doelpunt."

Voor Bayern München gaat het seizoen uit als een nachtkaars. "Dit was onze laatste kans op een prijs", weet De Ligt. "Een compliment voor het gevecht dat we geleverd hebben, maar het was niet genoeg."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sportieve reactie van de Ligt en kan me helemaal in zijn woorden vinden. Hij speelde vandaag ( en overigens ook zijn laatste wedstrijden) erg goed. Gewoon weer in het Nederlands elftal zetten wat mij betreft. Thomas Tuchel heeft de Ligt echt veel beter gemaakt. Of niet Hoennes?

9 mei 2024 om 00:29

Ik denk niet dat dat door Tuchel komt. De Ligt was op zijn 17e al een beest. Tuchel is de meest overschatte trainer in de gehele Europese top. En niet over deze CL camapgne beginnen, want hoe ging het in de competitie ?

9 mei 2024 om 00:35

Nee het werkt natuurlijk 1 kant op. Als een speler niet goed speelt onder Thomas Tuchel ligt het aan hem. Maar als hij goed weer niet.De Ligt heeft zich gewoin goed ontwikkeld of het nu puur aan Thomaa Tuchel ligt kan ik niet zeggen. Maar je ziet wel meer verdedigers onder hem enorme progressie boeken. Zie bijvoorbeele Rudiger.Wat betreft de competitie, niet slecht naar omstandigheden, een zeer sterk Leverkusen, focus op de CL, blessures, rommelig bestuur. Als Bayern 2e wordt halen ze naar mijn mening het hoogst haalbare dit seizoen.

9 mei 2024 om 00:38

Mensen mogen de trainer: Die trainer maakt zijn spelers echt beter! Hij wint zelfs een Champions League!

Mensen mogen de trainer niet: De spelers worden ook zonder trainer beter, want ze zijn toch al enorm getalenteerd?! Hij heeft geluk gehad dat hij een Champions League gewonnen heeft, hij is overschat..

Het is zo doorzichtig, make it make sense..

9 mei 2024 om 00:48

Zelfs ik had Matthijs in mijn achtertuin deze groei laten doormaken, was bij Ajax al een topper, en heeft nog wat jaartjes in Italië leren verdedigen. Dat heeft niets met mijn afkeur richting Tuchel te maken. Ik vind het inderdaad een vreemde vogel. Maar dat vind ik van bijna alle top trainers momenteel. Wat denk je van Kane ? Is die zoveel gaan scoren door Tuchel ? Of kon die al een aardig balletje raken..

9 mei 2024 om 00:30

Jouw subjectiviteit wat betreft Tuchel maakt me echt enorm moe.

9 mei 2024 om 00:35

Ik heb jouw analyse over deze wedstrijd en vooral over het strijdplan van Tuchel gemist. Wat vond je van die wissels? Aanvallers eraf voor verdedigende spelers. Gek of geniaal? Het zou wel absurd zijn als hij bij Bayern zou vertrekken na een CL winst en dat had niet gek veel gescheeld.

9 mei 2024 om 00:40

Hallo,

Ja sorry Storing ik spendeer altijd veel tijd aan mijn bijdragen en probeer ze ook goed de onderbouwen. Alleen door de gekke gebeurtenissen aan het einde van de wedstrijd, pastte mijn geschreven bijdrage niet meer helemaal. Ik heb daarom besloten hem niet te plaatsen.

Ala je goed de reacties leest onder het artikel zie je dat ik aangeef sat er tot aan de fout vam Neuer niks aan de hand was. En dat de wissels gewoon goed uitpakken.

9 mei 2024 om 00:48

Maar toch ging Bayern enorm achteruit lopen door die wissels en waren de verdedigers ook veel zoekende. De druk kwam er meer en meer op en de mogelijkheid om daar onderuit te komen was minimaal door zijn wissels. Ja, je kan stand houden, maar je kan imo beter stand houden door voorin die bal vast te houden en/of door zelf te scoren en dat lukte niet met deze wissels.

9 mei 2024 om 07:13

"Thomas Tuchel heeft de Ligt echt veel beter gemaakt."

Ho ho, wacht eens even. Deze wedstrijd speelde ze met de kont rond de eigen 16. Dan is het voor elke verdediger wat makkelijker verdedigen. De vorige wedstrijd speelde ze met Kim wat verder van het doel. Ook nu had de Ligt eenmaal een bijna identieke situatie als Kim had, maar toen maakte hij een overtreding en had nog wat spelers die rugdekking gaven. Dus dat wilde is er nog steeds niet uit. Dat moeten we in Oranje niet hebben.

Over rugdekking gesproken, Kimmich kreeg totaal geen hulp van de Ligt terwijl die constant werd dolgedraaid.

Nee, de 17jarige de Ligt-versie is nog steeds veel overtuigender.

Verder vind ik wel dat hij gewoon prima staande is gebleven net als Dier. Die twee lijken op tv trouwens veel op elkaar. Kan ze vaak alleen uitelkaar halen door manier van bewegen. de Ligt is de wat lompere van de twee.

Fout van de grensrechter om zo snel te vlaggen. Het is niet zo dat Mazraoui 3 meter buitenspel staat. Had gewoon door laten gaan en gewacht tot na de aanval van Bayern.

9 mei 2024 om 00:22

Maar is het een fout wanneer de grens het gewoon goed gezien heeft ? De Ligt staat in elk geval buitenspel(en de bal gaat ook in zijn richting). Mazraoui staat volgens mij ook buitenspel. Zijn knie is dichter bij de maailijn dan de voet van Rudiger. De grens was misschien overtuigd van zijn beslissing en heeft het dus goed gezien. Geen fout maar complimenten waard. We hebben nu niet 7minuten in spanning hoeven wachten.

9 mei 2024 om 00:32

Nee dan is het geen fout wanneer hij het goed heeft gezien. Maar nu krijg je weer deze hele discussie terwijl het voorkomen kon worden. Bij twijfel gewoon door laten spelen. Achteraf kan de VAR het altijd nog omdraaien.

9 mei 2024 om 00:50

Niels, het zo snel vlaggen was sowieso een fout, want dat kan ie nooit goed gezien hebben, want het precieze raakmoment vd bal bij die pass kan hij nooit gezien hebben. En soms wachten ze echt veel langer bij veel duidelijkere buitenspelgevallen.

9 mei 2024 om 00:51

Ik vind dat minuten lang kijken anders ook een heel gezever. En bloed irritant. Nu is het buitenspel , dus goed gezien, dus doorspelen. Wanneer hij het verkeerd gezien had dan was het helemaal los gegaan, maar nu heeft Bayern geen poot om op te staan.Ik ben op de hoogte van die regel Formus, alleen wanneer de scheids overtuigd is van zijn beslissing (en hij heeft het goed) mag van mij zeker die vlag omhoog. We zitten zovaak minuten lang naar de VAR te kijken, terwijl jehet thuis op tv na 20 seconden gezien hebt. En of hij het gezien kan hebben of niet dat weet hij beter dan jij en ik. Hij vlagt, het is buitenspel, goed gezien, doorvoetvoetballen. Ipv deze heisa verdiend de grens complimenten.

9 mei 2024 om 05:11

Op zo een moment moet je gewoon de zekerheid nemen. Fluiten is altijd een fout in deze situatie.

9 mei 2024 om 07:40

Ja want hier zijn duidelijke afspraken over gemaakt. Als er ook maar iets van twijfel kan bestaan, dan moet je de vlag omlaag houden. Zo werkt het tegenwoordig, dus er is wel degelijk een fout gemaakt door de grensrechter.

9 mei 2024 om 07:59

Mee eens hoor, al erg ik me daar dood aan. Als je weet dat t buitenspel is vlag dan gewoon. In deze situatie is t wel erg krap in een halve finale CL, dus dan was de VAR wel handig geweest.

9 mei 2024 om 08:39

Als jij al aangeeft dat je had verwacht 7 minuten in spanning te moeten wachten betekent het toch juist dat het moeilijk te beoordelen zou zijn? Als het zo makkelijk is zoals jij denkt is het binnen 10 seconden duidelijk. En over de Ligt die loopt juist weg van de situatie dus die bal is nooit voor hem bedoeld dus hij is dan niet degene die buitenspel staat. En als je zegt dat hij later deelneemt aan het spel dan kan je die goal van Real op dezelfde manier afkeuren daar was een zelfde soort situatie. De arbitrage had een mega fout gemaakt wat misschien een goal had kunnen opleveren maar dat weet je niet en in deze situatie had je dat liever wel willen weten want er had dan een verlenging gekomen. Helaas maar dit zal die scheidsrechter echt wel aangerekend gaan worden door de UEFA.

9 mei 2024 om 00:38

Bedankt voor je sportieve reactie. Kan CMG nog wat van leren, dat die gast tot op de dag van vandaag nog zijn VZ account heeft is mij een raadsel.

Het was hoe dan ook buitenspel voor de ligt die zelf actief deelneemt aan het spel. Voordat die bal aankomt bij Mazraoui doet hij gewoon duidelijk mee aan spel. Genoeg gehuild iedereen. Accepteer het, Real Madrid is heer en meester in de CL.

9 mei 2024 om 00:24

De Ligt staat helemaal geen buitenspel hoor, Rüdiger heft het zelf op omdat zijn voet een paar centimeter voor staat.

9 mei 2024 om 00:25

Dat is niet waar. Ik heb de beelden op pauze gezet(na 23sec.) De Ligt staat 100% buitenspel, en Mazraoui ook.

9 mei 2024 om 00:57

Hoe je het ook wilt draaien.. jij kan het nooit 100% weten tot er met behulp van software en een betere camera angle welllicht lijnen worden getrokken. Is al vaak genoeg voor gekomen dat optisch het er anders uit kan zien. Is gewoon jammer van arbitrage, zo'n blunder... nu gaat het enkel daarover.

Terwijl Real verdiend heeft gewonnen over 2 wedstrijden, aanvallend stuk beter en genoeg kansen gekregen. Bayern kon het gehaald hebben, en dan ligt het niet aan het buitenspel moment... maar aan de wissels van Tuchel haha.. dramatisch.

9 mei 2024 om 01:52

De maailijn van het gras kan je in deze prima als lijn gebruiken. Daar zie je dat de knie van Mazraoui en de benen van De Ligt dichterbij bij die maailijn zitten.

9 mei 2024 om 02:01

Op de beelden leek de schouder van Rudiger ook dicht bij die lijn.

9 mei 2024 om 12:00

Dat is niet de regel, de ligt krijgt de bal niet eens op dat moment. Dus hij staat niet buitenspel.

9 mei 2024 om 20:19

De gaat terug en daarmee gaat de bal dus niet naar hem en kan hij geen buitenspel staan.

9 mei 2024 om 01:56

Goh themagistrate, vraag me af van wie jij fan bent

9 mei 2024 om 05:04

Van het voetbal😉

9 mei 2024 om 06:17

Echt verschrikkelijk onredelijk veel Real supporters hier.

9 mei 2024 om 07:41

Dus je was voor City toen Real van hen won?

9 mei 2024 om 12:02

Je eerste zin is flauwekul, De Ligt staat niet buitenspel. Je kent de regels niet goed genoeg.
Je derde zin dat RM heer en meester is, is beetje waar. Veruit meest succesvol, maar tegen city vond ik ze geen heer en meester en hadden ze mazzel.
Maar goed, wel verdiend door tegen BM

Sportieve reactie. Jammer dat nu door iedereen weer de nadruk wordt gelegd op dat Real de arbitrage mee heeft terwijl ze hier niks aan kunnen doen. Tuurlijk wellicht had De Ligt echt gescoord. Maar die Real speler trok zich na de fluit terug uit het duel met de speler die de bal uiteindelijk kreeg bij De Ligt. Rüdiger (?) deed ook geen moeite meer om de bal te blocken. En Lunin ook niet meer. Grens moest uiteraard gewoon door laten spelen.

9 mei 2024 om 12:03

Heb een paar keer gekeken, maar ze spelen nog gewoon door.
Maar goed, BM genaaid, maar uiteindelijk is RM verdiend winnaar

Ik vond de scheids over de hele wedstrijd gezien geen goede wedstrijd fluiten. Liet vaker doorspelen dan nodig was en liet meerdere overtredingen tegen Real spelers onbestraft. Met als dieptepunt minuten langer dan de aangegeven extra tijd doorspelen. Zo een scheids verdiend deze kritiek zodat we dit soort gasten niet meer zien op dit podium. Gister bij PSG-Dortmund zat pas een goede scheids!

9 mei 2024 om 01:00

Huh was meer dan terecht extra extra tijd.. flinke Var moment en dat extreem uitgebreide juichen van heel Real. Dat was juist positief dat die extra liet doorspelen. Vond juist dat de scheids heel slecht eerst de Bayern spelers flink liet tijdrekken en ritme uit spel liet halen, en de laatste paar min juist de Real spelers dat deden. Beide keren was de scheids heel slecht met dat in de kiem te smoren

9 mei 2024 om 01:11

Was het niet 90+9 en vervolgens +2? Dan moest er voor het moment van De Ligt al afgefloten worden. En de wedstrijd duurde zowat tot 90+15. Absurd lang.

9 mei 2024 om 07:39

Alleen al het doelpunt en de Var check en juichen duurden al 4 minuten… dan kan je toch wel raden dat die +2 een foutje is?

9 mei 2024 om 20:22

Hij telde de minuten waarin niet werd gevoetbald in de blessuretijd er gewoon bij op. Zoals het ook hoort.

9 mei 2024 om 20:21

De scheids heeft zo'n beetje foutloos gefloten. De extra minuten waren ook absoluut terecht.

De Ligt is het beste wanneer hij zich om een andere cv moet bekommeren zoals Dier die van origine een middenvelder is. Bij Ajax idem dito met een verdedigend zwakke Blind naast zich. Dan lijken alle alarmbellen aan te gaan en weet hij dat hij het moet doen. Zodra hij met een andere echte stabiele cv staat lijkt hij onzeker te worden en fouten te maken

9 mei 2024 om 01:32

Op het EK zal hij dus onzeker en fouten maken aangezien van Dijk altijd zal spelen.

9 mei 2024 om 02:02

De Ligt is het beste als hij gewoon in een 4mans defensie speelt en een balsterke Kimmich naast zich heeft staan. Aangezien Koeman dat niet gaat doen zal De Ligt als een verkapte rechtsback spelen en daar liggen zijn krachten gewoon niet. Ik vind De Ligt een topper, maar dat systeem zal hem nooit liggen en dan geef ik de voorkeur liever aan een CV die wat comfortabeler aan de bal is (Geertruida, Jurrien Timber)

9 mei 2024 om 20:24

De ligt is de beste verdediger van oranje. Ja beter als v dijk. Het probleem is vaak dat van dijk hem laat zwemmen. Die denkt volgens mij, o de ligt kan dit makkelijk zelf oplossen. Net een andere verdediger denkt hij dit niet en dan gaat hij helpen. De ligt moet in een 4 mans verdediging 1000000% spelen.

Deze scheids zal wel even in de koelkast worden gezet. Die heeft voorlopig iets aan zich hangen en zie ik even geen wedstrijden krijgen.

9 mei 2024 om 08:02

Mwa verder floot die gewoon een prima pot toch. Liet lekker doorspelen en strooide niet met kaarten. Hier had de grens moeten wachten met vlaggen, maar t was volgens mij wel buitenspel

Goed dat De Ligt zelf zegt dat Real Madrid de terechte winnaar is. Misschien nemen de tientallen hier die daarover allerlei rotzooi roepen het wel van hem aan.

De grens en scheids gaan in de fout, alleen op de Britse beelden wordt duidelijk getoond dat De Ligt en Mazraoui allebei buitenspel stonden en dat wordt ook beaamd door de commentatoren. Dus als er niet gevlagd was en niet gefloten was, dan was het alsnog naar de VAR gegaan en was alles toch teruggedraaid.



9 mei 2024 om 05:08

Al deze vermomde barcafans kunnen dat niet verkroppen. Het is te belachelijk voor woorden dat je een wedstrijd waarin je 0-1 achterstaat in de 88e minuut omdraait naar een 2-1 maar het gaat over bs

9 mei 2024 om 20:26

Britten en duitsers....bayern is gewoon genaaid. Zo simpel is het. De ligt kan niet eens buitenspel staan volgens de regels. De bal gaat immer niet naar hem. Je kunt worden genaaid en tegelijkertijd terecht verliezen. RM was namelijk gewoon beter.

Ik heb juist het idee dat Rudiger met zijn voet buitenspel staat bij de 1-1. Daar kijken ze ook niet naar. Want de check was snel over

Mooie, sportieve reactie van De Ligt! Maar als de scheids daar niet fluit, verdedigd Real gewoon verder. Dan wil ik nog zien of het doeltpunt is. Maar dat zullen we nooit weten. Scheidsrechters maken fouten, maar ze (be)spelen ook de vooruitgang van en wedstrijd.

Men doet ook alsof
1) het doelpunt geldig zou zijn na een var check;
2) zonder het fluiten het een doelpunt was geweest. De ligt heeft letterlijk 2-3 seconde na het fluitsignaal geschoten en in die 2-3 seconde voor zijn schot stopte real al met voetballen.

Verder praat niemand over het feit dat de scheidsrechter er een verkapte eerste helft van de verlening van heeft gemaakt. 9 minuten erbij… alsof de scheidsrechter het tijdrekken van Bayern er achter toch maar bij heeft geteld. Als die 9 minuten al niet genoeg waren, doet de scheidsrechter er uiteindelijk nog 5 minuten erbij… hoe dan?

9 mei 2024 om 20:28

Er is geen 1 minuut te veel bijgevoegd. Bayern was trouwens ook niet echt aan het tijdrekken. Dat werd echter wel door RM gedaan toen ze eenmaal op voorstrong stond. Rm Brilletje even afzetten, dan zie je dat ook.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren