voetbalzone

De Mos: ‘Ik betwijfel of sommige spelers hun ego opzij kunnen zetten’

Erik van Dam03 mrt 2016, 14:35
Laatst bijgewerkt: 03 mrt 2016, 14:35
Advertentie

België beschikt over een uitermate talentvolle generatie en voert inmiddels al een aantal maanden de FIFA-ranglijst aan. Nadat de Rode Duivels tot de laatste acht reikten op het WK 2014 in Brazilië wordt er tijdens het EK 2016 van komende zomer het nodige verwacht van de ploeg. Aad de Mos vraagt zich echter hardop af of die verwachtingen wel gerechtvaardigd zijn.

/

De Mos werkte in het verleden als trainer bij KV Mechelen, Anderlecht en Standard Luik en kent het Belgische voetbal heel goed. Met grote regelmaat is hij te zien in tv-programma’s op de Vlaamse televisie en wordt hij aangehaald als analyticus van het Pro League-voetbal. De Mos volgt ook het Belgische nationale team, maar is niet heel optimistisch gestemd over de kansen van België tijdens het EK in Frankrijk.

“Sinds het WK zie ik geen evolutie bij de Rode Duivels. Het is een gezellige groep vrienden die af en toe eens verzamelt. De tactische discipline zal alles bepalen op het EK. Ik betwijfel of sommige spelers hun ego opzij kunnen zetten. Er bestaat op tactisch vlak verdeeldheid in de groep, daar ben ik zeker van. Vincent Kompany en bondscoach Marc Wilmots maken samen de dienst uit, dat zien de spelers ook”, legt De Mos uit in gesprek met Knack.

De Mos zou het prettig vinden wanneer de creatieve spelers bij de nationale ploeg een belangrijkere rol krijgen. Het spel zou op hen afgestemd moeten zijn, meent de 68-jarige trainer in ruste. “Daar moet zwaar op getraind worden en dan mag er voor de defensie niet iemand staan die hier en daar een mooi 'bewegingkje' maakt, maar altijd te laat inspeelt”, aldus De Mos.

Bezig met laden …