voetbalzone

De reden dat Ihattaren in Nederland is: komende donderdag vanaf 09:00u cruciaal

Jeroen van Poppel15 nov 2023, 11:21
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:51
Advertentie

Mohamed Ihattaren verblijft momenteel in Nederland, zo werd afgelopen zondag duidelijk bij de wedstrijd tussen Almere City FC en Ajax (2-2). De voormalig Ajacied werd gespot op de tribune in het Yanmar Stadion en is niet zonder reden in het land: deze week volgt de executieverkoop van zijn riante woning in Vleuten.

De veiling van de woning aan de Haarzichtlaan 33 in Vleuten vindt plaats op donderdag 16 november vanaf 09:00 uur via Vastgoedveiling B.V. De Telegraaf meldde begin augustus al dat deurwaarders beslag hadden gelegd op de woning van Ihattaren, die nu dus de gedwongen verkoop ingaat.

In augustus wist de ochtendkrant te melden dat Ihattaren een schuld van minstens vijfduizend euro had gemaakt bij waterschap De Dommel en meubelbedrijf Sucasa, onder meer voor een op maat gemaakte eettafel. Twee deurwaarders legden uiteindelijk beslag op zijn woning in Vleuten, omdat de 21-jarige Utrechter geen gehoor gaf aan meerdere herinneringen, berichten en telefoontjes. Donderdag wordt het herenhuis in Vleuten dus geveild. Geïnteresseerden kunnen online een bod uitbrengen.

voetbalzone

Funda laat weten dat de prijs op aanvraag is en dat het niet mogelijk is om de woning te bezichtigen. Eerder was de vraagprijs van het riante rijtjeshuis nog wel zichtbaar, toen Ihattaren de woning in de verkoop zette. Een executoriale verkoop is de laatste stap van een lange procedure waarin de schuldenaar tot het laatste moment in de gelegenheid wordt gesteld vrijwillig te betalen of een betalingsregeling te treffen.

Verlaagde vraagprijs
Het herenhuis in Vleuten stond al enige tijd te koop en de vraagprijs is meermaals gedaald. Ihattaren kocht het optrekje in 2022 voor 962.500 euro en zette het nog geen jaar later te koop voor 925.000 euro. Vervolgens zakte de vraagprijs naar 895.000 euro, waarna de vraagprijs later weer daalde naar 850.000 euro.

Een woordvoerder van BVA Auctions reageert tegenover De Telegraaf op de veiling van Ihattarens herenhuis. Volgens hem worden er jaarlijks honderden woningen per executieveiling verkocht. “Bij ons alleen al zijn het 300 à 400 woningen, maar het is lang niet zoveel als vroeger. Dat komt omdat de financiers vaak ook een traject hebben om mensen te helpen, waardoor er zorgvuldig wordt omgegaan met dit soort zaken.”

Begin vorig jaar zette Ihattaren ook zijn miljoenenvilla in Tilburg te koop. Dat deed het voormalig toptalent van PSV en Ajax nog geen drie maanden na de aankoop van het luxueuze optrekje. Op die villa maakte Ihattaren een verlies van een paar ton. Nu lijkt de linkspoot ook behoorlijk wat verlies te maken op zijn herenhuis in Vleuten. De toekomstige koper kan na aanschaf rekenen op een woonoppervlakte van 189 vierkante meter met een zonnige achtertuin.

{disclaimer_comments_off}

Bezig met laden …