voetbalzone

'De Rode Duivels kunnen tien jaar voort met het duo Kompany-Vermaelen'

Bart Kruyt14 mrt 2012, 07:30
Laatst bijgewerkt: 14 mrt 2012, 07:30
Advertentie

De toekomst van het Belgische voetbal ziet er goed uit. Onze zuiderburen beschikken over een zeer talentvolle lichting, met enkele spelers die al in de top rondlopen. Verdedigers Vincent Kompany en Thomas Vermaelen zijn basisspelers bij respectievelijk Manchester City en Arsenal en maken indruk: "De Rode Duivels kunnen tien jaar voort met het duo Kompany-Vermaelen."

/

De woorden zijn van voormalig verdediger Philippe Albert, die zelf in de Premier League voetbalde bij Newcastle United. "Kompany en Vermaelen zijn allebei verdedigers op wereldniveau", meent Albert in Het Nieuwsblad. "Hun grote troef is dat ze heel regelmatig zijn en zelden een minder goede wedstrijd spelen. Daarnaast zijn het ook echte leidersfiguren. Ze kunnen een verdediging perfect organiseren en ondoordringbaar maken."

Ook Georges Grün, die bij Parma de Italiaanse stijl van verdedigen leerde, is te spreken over Kompany en Vermaelen. "Ze lezen het spel goed en hebben de kracht en snelheid om overeind te blijven tegen de beste spitsen ter wereld. Naarmate ze ouder worden, zullen ze nog verbeteren. Verdedigers zijn op hun best tussen de 28 en dertig jaar. Van Buyten is er ook nog, maar op termijn kan de bondscoach niet meer rond Kompany-Vermaelen heen."

Bezig met laden …