voetbalzone

'De transfer van Götze voegt wel wat extra pit toe aan de finale'

Bart Kruyt14 mei 2013, 16:44
Laatst bijgewerkt: 14 mei 2013, 16:44
Advertentie

Volgende week zaterdag staan Bayern München en Borussia Dortmund tegenover elkaar in de finale van de Champions League en de grote vraag is of Mario Götze van de partij zal zijn. Het supertalent van Borussia liep een spierblessure op in de tweede halve finale-wedstrijd tegen Real Madrid en voert een race tegen de klok om op tijd fit te raken. Götze lijkt het duel te gaan halen en de finale zal in dat geval zijn laatste wedstrijd voor Borussia zijn: in de zomer gaat hij immers naar Bayern.

/

Der Rekordmeister heeft de gelimiteerde afkoopsom van 37 miljoen euro die in het contract van Götze stond op tafel gelegd en de aanvallende middenvelder wilde graag naar München verhuizen. "Daar ben ik blij mee, want ik vind Mario een heel goede speler", zei Thomas Müller. "Zijn transfer voegt wel weer wat extra pit aan de finale toe. Maar ik houd van pittige wedstrijden en ben blij dat we tegen Borussia spelen, omdat er nu nog meer passie is voor dit duel."

Bayern staat voor de derde keer in de laatste vier jaar in de finale en verloor al van Internazionale en Chelsea. "Het is tijd dat we dat ding gaan winnen", zei Müller over de Champions League-trofee. "Als we weer verliezen, dan krijgen we toch het predicaat van 'losers' en dat zou niet onterecht zijn. Maar de finales van vorig jaar en drie jaar geleden hebben niets met deze finale te maken. Natuurlijk zou het mooi zijn geweest als we de finale vorig jaar in de eigen Allianz Arena hadden gewonnen, maar dit seizoen zijn we uit nog sterker dan thuis, en dus ben ik vol vertrouwen."

Bezig met laden …