voetbalzone

'Denk dat ik met City evenveel prijzen kan pakken als met Barça of Real'

Bart Kruyt18 sep 2012, 08:20
Laatst bijgewerkt: 18 sep 2012, 08:20
Advertentie

Manchester City kon maandag opnieuw vrolijk contractnieuws melden. David Silva stond in de vermeende belangstelling van Real Madrid, maar koos ervoor om zijn verbintenis in Engeland te verlengen tot medio 2017. Eerder tekende Vincent Kompany al tot de zomer van 2018 bij: ook hij kon naar Spanje, maar besloot in het Etihad Stadium te blijven. "Ik ben ervan overtuigd dat ik met City evenveel prijzen kan pakken als Barcelona of Real Madrid", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

/

De 26-jarige Kompany is bij City uitgegroeid tot een van de beste verdedigers van Engeland en werd in verband gebracht met Barcelona en Real. "Maar het project van City is nog niet af. Over twee jaar staat hier het beste trainingscomplex ter wereld", zegt de Belg. "En wie naar Real gaat, staat in de schaduw van Cristiano Ronaldo. Wie naar Barça gaat, staat in de schaduw Lionel Messi. Dan ben ik liever de aanvoerder van Manchester City."

Kompany is niet alleen op sportief, maar ook op privégebied gelukkig in Engeland. "Ik leef hier heel normaal", benadrukt hij. "Wij gaan hier net zo veel in een restaurant eten als andere mensen. Ik doe mijn inkopen en ga wandelen. Ik loop wel eens paparazzi tegen het lijf, maar als je op een normale manier omgaat met hen, krijg je nooit problemen." Kompany staat dinsdagavond met Manchester City tegen Real Madrid in de Champions League.

Bezig met laden …