DFB houdt vertrouwen in Löw na negatief record: ‘Dit geeft moed’

Yanick Vos17 okt 2018, 08:21
Laatst bijgewerkt: 17 okt 2018, 08:21

Joachim Löw hoeft voorlopig niet te vrezen voor ontslag bij de Duitse voetbalbond (DFB). De bondscoach van Duitsland ligt onder vuur in eigen land na tegenvallende resultaten met die Mannschaft. Dinsdagavond ging zijn ploeg in de Nations League met 2-1 onderuit tegen wereldkampioen Frankrijk. Het was alweer de zesde nederlaag van Duitsland dit kalenderjaar, de slechtste prestatie ooit. Reinhald Grindel, voorzitter van de DFB, houdt vertrouwen.

“Dit geeft moed”, zei Grindel na afloop van de verliespartij in het Stade de France, geciteerd door het ANP. “We moeten bouwen op wat deze jonge ploeg vandaag heeft laten zien.” Löw leidde Duitsland in 2014 naar de wereldtitel, maar daarna ging het bergafwaarts met de prestaties. Als titelverdediger kwam Duitsland op het WK in Rusland niet verder dan de groepsfase. Afgelopen zaterdag bleek Oranje met 3-0 te sterk, waarna een nederlaag tegen les Bleus volgde. Door een doelpunt van Toni Kroos kwam Duitsland nog wel op voorsprong, maar na rust bezorgde Antoine Griezmann met twee goals de drie punten voor Frankrijk.

“We hadden het niet verdiend om te verliezen”, aldus Löw na afloop. Hij zag zijn ploeg met name in de eerste helft goed spelen. “We waren absoluut gelijkwaardig aan de wereldkampioen. Maar deze wedstrijd biedt ook genoeg positieve punten. De ploeg heeft goed gespeeld en we hebben veel jonge spelers met potentie. Dat geeft me moed voor de toekomst.” Door de nederlaag in Parijs blijft Duitsland steken op een punt in de Nations League. Hierdoor dreigt degradatie voor de ploeg van Löw.