JAJ-DOR

Dies Janse en Diant Ramaj in de fout: Jong Ajax verliest door goal Feyenoord-huurling

Jeroen van Poppel30 sep 2024, 22:00
Laatst bijgewerkt: 30 sep 2024, 22:56

Jong Ajax is maandagavond in de Keuken Kampioen Divisie tegen een nederlaag tegen FC Dordrecht aangelopen. In de eerste helft ging het achterin gigantisch mis voor de Amsterdammers, toen zij op achterstand kwamen door een grote fout van Dies Janse. Die treffer was ook meteen de enige van het duel: 0-1. Janse kende bovendien een uitermate teleurstellende avond, daar hij vlak voor tijd het veld moest ruimen met een rode kaart.

Lange tijd voor rust speelde Jong Ajax zo slecht nog niet. Vlak voor de theepauze ging het echter helemaal mis in de defensie van trainer Frank Peereboom. Het verschil werd in de 41ste minuut gemaakt door de bezoekers uit Zuid-Holland.

Dies Janse liet zich de bal afsnoepen door Dordrecht-spits en Feyenoord-huurling Devin Haen. De aanvaller kon vervolgens het veld oversteken en richting het doel van Diant Ramaj vertrekken.

De Duitse doelman probeerde daar de schade te herstellen door vliegensvlug uit te komen, maar was net te laat bij de bal. Haen schoot van grote afstand binnen.

Snel na de rust had Jong Ajax langszij kunnen komen, ware het niet dat Dordrecht-keeper Liam Bossin snel en adequaat reageerde op een inzet van Sean Steur.

Tien minuten voor tijd had ook Kayden Wolff de 1-1 kunnen en misschien wel moeten maken. De aanvaller had vrij baan naar het doel van Bossin, maar faalde oog in oog met de Ierse goalie.

In de blessuretijd kreeg de rampavond voor Jong Ajax een extra smet. Janse, die eerder al in de fout ging bij de openingstreffer van Dordrecht, haalde een doorgebroken speler onderuit en ontving zijn tweede gele en dus een rode kaart.