voetbalzone

Duitsers blijven hongerig: 'Ervan overtuigd dat we Spanje kunnen verslaan'

Bart Kruyt27 mei 2013, 01:00
Laatst bijgewerkt: 27 mei 2013, 01:00
Advertentie

Het Duitse voetbal zit de laatste jaren in de lift. Bayern München bereikte dit seizoen voor de derde keer in de laatste vier jaar de Champions League-finale en won op Wembley van Borussia Dortmund. Het nationale elftal profiteert van de successen van de Duitse topclubs en wordt door velen gezien als een van de favorieten voor het winnen van de wereldtitel in 2014.

/

Die Mannschaft hoopte vorig jaar al het EK te kunnen winnen, maar werd in de halve finale uitgeschakeld door Italië. "Tussen nu en het WK van 2014 kan er nog veel gebeuren, maar we hebben bewezen dat we veel kwaliteiten hebben", zei Thomas Müller. "De laatste stap mist nog, maar ik ben ervan overtuigd dat we Spanje kunnen verslaan." Spanje prolongeerde vorig jaar de EK-titel en werd in 2010 ook wereldkampioen.

Joachim Löw is bondscoach van Duitsland en hoopt onze oosterburen naar de eerste prijs sinds 1996 te kunnen leiden. "Er is binnen de ploeg veel honger naar de wereldtitel", zei de keuzeheer. "We zullen er alles aan doen om volgend jaar wereldkampioen te worden. We hebben er de kwaliteiten voor." Duitsland staat eerste in kwalificatiegroep C en heeft acht punten meer dan achtervolgers Oostenrijk, Zweden en Ierland.

Bezig met laden …