voetbalzone

Dzeko geeft Manchester City-doelwit advies: ‘Blijf nog een jaar’

Thijs Post16 jul 2015, 20:30
Laatst bijgewerkt: 16 jul 2015, 20:30
Advertentie

Kevin De Bruyne was vorig seizoen fantastisch op dreef bij VfL Wolfsburg en de naam van de Belgische spelmaker duikt met grote regelmaat op in de geruchtenrubrieken. Met name Manchester City zou belangstelling hebben. Edin Dzeko, spits van the Citizens en ex-speler van VfL Wolfsburg, adviseert De Bruyne echter om nog een jaar in de Bundesliga te blijven.

voetbalzone

“Topspelers als Kevin blijven nooit hun hele leven bij Wolfsburg”, laat Dzeko weten aan Kicker. “Iedereen droomt ervan om op een dag voor een internationale grootmacht te spelen. Bij mij gebeurde het ook. Toen wij de titel pakten in 2009, had ik het verlangen naar iets anders. Kevin heeft alvast een voordeel, want door zijn tijd bij Chelsea weet hij wat er gevraagd wordt in de Premier League. Dat is wat anders.”

“Veel spelers die in andere competities uitblonken hadden hier problemen. Kijk naar Ángel Di María. Ik weet zeker dat Kevin bij een van de Europese topclubs kan spelen, maar hij moet zich wel realiseren dat er bij zo’n club twintig topspelers zijn die allemaal willen spelen. Misschien kan het hem helpen als hij nog een jaar bij Wolfsburg blijft en in de Champions League gaat spelen. Dan kan hij een volgende stap zetten.”

Bezig met laden …