voetbalzone

‘Een verschrikkelijk halfjaar, de bedoeling is terugkeren naar Nederland’

Thijs Post23 jan 2012, 14:09
Laatst bijgewerkt: 23 jan 2012, 14:09
Advertentie

Toen het Zwitserse Sankt-Gallen degradeerde uit de hoogste Zwitserse divisie moest er gesneden worden in het spelersbudget en de grootverdieners waren de voornaamste slachtoffers. Zo werden de Nederlanders Sandro Calabro en Tim Bakens niet op de spelerslijst gezet, zodat het duo zich enkel kon bezighouden met trainingen. Calabro weigerde in de zomer nog een transfer naar Griekenland, maar heeft nu toch overeenstemming bereikt om zijn contract te ontbinden.

/

“Ik ben blij dat ik dit kan afsluiten”, laat de dertigjarige Calabro weten aan Voetbal International. “Het laatste halfjaar hier was echt verschrikkelijk. Hoe lastig het ook was, ik wist de voorbije maanden wel gemotiveerd te blijven. Ik moest hard blijven trainen voor een volgende club. Mijn toekomst? Het is nu allemaal vrij vers, maar de bedoeling is dat ik naar Nederland terugkeer. Ik moet maar even zien wat er op mijn pad komt.”

De spits speelde in Nederland voor onder meer ADO Den Haag, FC Utrecht en VVV-Venlo. De 29-jarige Bakens, die nog een verbintenis heeft tot de zomer, dient zijn contract naar alle waarschijnlijkheid wel uit. Sankt-Gallen is momenteel koploper in de Challenge League, het tweede niveau van het Alpenland.

Bezig met laden …