voetbalzone

Eerste Eredivisie-club meldt zich bij Maarten Stekelenburg

Rian Rosendaal10 jun 2020, 12:18
Laatst bijgewerkt: 10 jun 2020, 12:18
Advertentie

Sparta Rotterdam ziet in Maarten Stekelenburg de nieuwe doelman voor het komende seizoen, meldt het Algemeen Dagblad woensdag op basis van bronnen rondom de club. De 37-jarige sluitpost, met een aflopend contract bij Everton, heeft al aan Voetbal International laten weten dat hij zijn laatste jaren als profvoetballer graag op de Nederlandse velden wil doorbrengen.

Trainer Henk Fraser is na het vertrek van Ariel Harush uit Rotterdam naarstig op zoek naar een eerste doelman. Het keepersgilde van De Kasteelheren bestaat nu alleen nog maar uit Tim Coremans, waardoor de komst van Stekelenburg zeer wenselijk is. Fraser heeft naar verluidt een duidelijke voorkeur voor een ervaren sluitpost die gelijk inzetbaar is. Stekelenburg is inmiddels op de hoogte gesteld van de interesse van Sparta, zo klinkt het.

Stekelenburg speelt sinds 2016 bij Everton, maar een vaste plaats zat er nooit in op Goodison Park. Jordan Pickford is al enige tijd de onbetwiste nummer een bij the Toffees. "Ik zit hier in mijn vierde en laatste seizoen, want mijn contract loopt af. Ik mag dan wel 37 zijn, maar ben in jaren niet zo fit geweest. Over stoppen heb ik het nog nooit gehad. Ik ben me nu aan het oriënteren op mijn toekomst", zo liet de voormalig Ajacied weten in gesprek met Voetbal International.

De ervaren doelman kijkt met de keuze voor een volgende club ook naar de thuissituatie. "Het gaat niet alleen om mij, maar ook om mijn gezin. Ik heb negen jaar in het buitenland gespeeld. Ja, met wisselend succes, maar had ik dan bij Ajax moeten blijven? Dat vind ik te makkelijk. Die stap naar AS Roma kwam op een perfect moment en alles klopte, maar je hebt nu eenmaal niet alles in de hand. In het buitenland wordt er snel doorgeschakeld, mijn blessures hebben wat dat betreft ook niet geholpen." Stekelenburg keepte in het buitenland verder ook nog voor Southampton. "Ik heb ervan geleerd, maar nu is het moment aangebroken om terug te keren naar Nederland en dan gaan we kijken of er nog iets moois voorbijkomt. Als het plaatje klopt, wil ik graag nog door."

Bezig met laden …