voetbalzone

Eindelijk witte rook uit Amsterdam: Steijn voor drie jaar naar Ajax

Tom Rofekamp14 jun 2023, 11:02
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2023, 11:02
Advertentie

Maurice Steijn is de nieuwe hoofdtrainer van Ajax. Dat bevestigt de club middels een officieel persbericht. Steijn tekent voor drie jaar en is de opvolger van John Heitinga, die vorige maand uit zijn functie werd ontheven. Maandag werden Steijn en Ajax het al eens over de persoonlijke voorwaarden. De 49-jarige oefenmeester komt over van Sparta Rotterdam en zal sowieso geassisteerd worden door Saïd Bakkati. Ook Hedwiges Maduro wordt vermoedelijk nog aan de technische staf toegevoegd.

'Het proces-Steijn' heeft zich bij Ajax in sneltreinvaart afgespeeld. Pas zondagavond werd de interesse van de Amsterdammers in de oefenmeester bekend. Sven Mislintat, technisch directeur van Ajax, moest doorschakelen na de afwijzing van Kjetil Knutsen, die oorspronkelijk topkandidaat was om Heitinga op te volgen. Knutsen wilde echter niet midden in het seizoen weg bij FK Bodø/Glimt, dat met een straatlengte voorsprong aan kop gaat in de Noorse Eliteserien.

Steijn, die in het verleden onder meer ADO Den Haag, VVV-Venlo en NAC Breda ook al trainde, stond sinds april vorig jaar aan het roer bij Sparta. In die tijd maakte hij grote indruk. Eerst gidste Steijn de Rotterdammers op knappe wijze naar handhaving, voordat hij ze dit seizoen bijna Europees voetbal bezorgde. In het tweeluik met FC Twente waren de Enschedeërs net iets te sterk in de return (1-0). De heenwedstrijd werd nog met 1-1 geremiseerd.

Bakkati en vermoedelijk ook Maduro gaan Steijn assisteren in de Johan Cruijff ArenA. Beiden hebben al een verleden in Amsterdam, Maduro speelde tussen 2004 en 2007 meer dan honderd wedstrijden in Ajax 1, terwijl Bakkati in het seizoen 2015/16 al assistent was bij Jong Ajax. Eerstgenoemde is nu nog rechterhand van Alex Pastoor bij Almere City; Bakkati fungeerde tot voor kort als protégé van Dick Advocaat bij ADO.

Bezig met laden …