voetbalzone

El Khayati baalt van publiekswissel: ‘Dan praten we er over 20 jaar nog over’

Dominic Mostert01 sep 2018, 22:58
Laatst bijgewerkt: 01 sep 2018, 22:58
Advertentie

Nasser El Khayati werd zaterdagavond de eerste speler ooit van ADO Den Haag die viermaal scoorde in een uitwedstrijd in de Eredivisie. De aanvallende middenvelder loodste zijn ploeg eigenhandig langs Excelsior (2-4) en staat na afloop met een glimlach voor de camera van FOX Sports. "Ze zaten er allemaal lekker in."

De spelmaker verdeelde zijn treffers eerlijk over beide helften. Als beloning mocht hij de wedstrijdbal mee naar huis nemen, een week nadat hij door een gemiste penalty géén hattrick maakte tegen Fortuna Sittard (3-1 zege). "Vorige week had ik de bal eigenlijk al moeten hebben, maar jammer genoeg miste ik die penalty. Ik zei toen tegen mijn familie dat ik er alsnog voor zou zorgen. Dat is meteen gelukt."

El Khayati kreeg in de blessuretijd een publiekswissel van trainer Alfons Groenendijk, al was hij daar zelf niet heel blij mee. "Puur omdat ik dacht: misschien kan ik ook nog wel de vijfde maken. Dan praten we daar over twintig jaar nog over. Maar nu met vier doelpunten misschien ook wel hoor", aldus El Khayati. Groenendijk spreekt na afloop bij Omroep West van een 'galavoorstelling' van zijn pupil.

"Ik ben een bewonderaar van hem. Als ik zie wat voor gevoel hij in zijn voeten heeft. De goals waren van een ongekende schoonheid", glundert de oefenmeester. Het tweede doelpunt, vlak voor rust, vond Groenendijk het mooist. "Dat was voor het eerst sinds ik bij ADO ben dat ik dacht: ik ga deze goal eens meevieren, ik loop gewoon het veld op. Het was toch rust dus ik kon hem mooi gelijk even feliciteren."

Bezig met laden …