voetbalzone

El Khayati sloeg lucratieve aanbieding af: ‘Veel dingen aan mijn hoofd gehad’

Chris Meijer03 sep 2018, 11:34
Laatst bijgewerkt: 03 sep 2018, 11:34
Advertentie

Nasser El Khayati blonk afgelopen weekeinde uit bij ADO Den Haag en gidste de ploeg van trainer Alfons Groenendijk met vier treffers naar een 2-4 overwinning op Excelsior. De 29-jarige aanvallende middenvelder kreeg deze zomer volgens De Telegraaf een lucratieve aanbieding van het Moldavische Sheriff Tiraspol, maar bleef ADO desondanks trouw.

“Het is opvallend dat dit precies na de transferdeadline gebeurt”, zegt El Khayati in gesprek met De Telegraaf over zijn kwartet doelpunten tegen Excelsior. “De afgelopen maanden heb ik veel dingen aan mijn hoofd gehad. Veel belletjes, zaakwaarnemers die zich erin mengen. Ik kan niet ontkennen dat dit iets met je doet.”

“Als ik echt gretig was om ergens op in te gaan, had ik nu misschien ergens anders gespeeld. Maar ik voel me goed hier, ben gelukkig. Bij ADO weten ze wat ik wel en ook niet kan. Dat is makkelijker voetballen”, stelt de aanvallende middenvelder, die dit seizoen al zes doelpunten en één assist op zijn naam heeft staan. “Zaalvoetbalgoals? Ik heb ook héél lang in de zaal gespeeld, dus echt toevallig is het niet.”

“Het is niet zo dat er een bal ook maar iets van de paal vandaan zat, misschien een centimeter”, spreekt Excelsior-doelman Sonny Stevens zijn bewondering uit voor El Khayati. “Hij schiet er twee langs de paal in het zijnet bij mij en één in de kruising, naast zijn penalty. Ze waren hard, hij schiet ze goed onder het lichaam vandaan. Maar hij schiet ze ook nog eens vanachter onze spelers vandaan. Echt heel knap van hem.”

Bezig met laden …