voetbalzone

Engelse krant pakt uit: ‘Guardiola wil acht nieuwe basisspelers voor City’

Daniel Cabot Kerkdijk27 mei 2016, 09:22
Laatst bijgewerkt: 27 mei 2016, 09:22
Advertentie

Josep Guardiola gaat over ruim een maand officieel aan de slag bij Manchester City, maar de verwachting is dat de oefenmeester al geruime tijd bezig is met de samenstelling van de selectie. Volgens de vrijdageditie van de Daily Mirror wil de succesvolle ex-trainer van Barcelona en (bijna) Bayern München het groots gaan aanpakken: hij heeft de directie van the Citizens om een transferbudget van ongeveer 260 miljoen euro gevraagd.

/

In de optiek van Guardiola heeft hij, naar verluidt, liefst acht nieuwe basiskrachten nodig om van Manchester City een team te smeden dat serieus om alle prijzen kan meedoen. De Spanjaard zou van de huidige spelersgroep alleen Sergio Agüero, Kevin De Bruyne en Fernandinho meteen op het wedstrijdformulier zetten, zo klinkt het. Vincent Kompany is een mogelijk vierde basiskracht, maar de blessuregevoeligheid van de verdediger noopt Guardiola om op zoek te gaan naar een nieuwe impuls in de defensie van Manchester City.

Ondanks de rijkdom van de clubeigenaren, verwacht de clubleiding dat men twee zomerse transferperiodes nodig zal hebben om aan alle eisen van Guardiola te voldoen. De meeste vermeende doelwitten van de oefenmeester kosten minimaal 35 miljoen euro per stuk. Ilkay Gündogan van Borussia Dortmund lijkt de eerste versterking van Guardiola te worden en verder zou er achter de schermen ook worden gewerkt aan de komst van Leroy Sané (Schalke 04) en Aymeric Laporte (Athletic Club).

/

Guardiola is bovendien voorstander van een meevoetballende doelman en daarom zou hij de komst van Marc-André ter Stegen van Barcelona toejuichen, ondanks de aanwezigheid van de nummer één van Engeland: Joe Hart. Raheem Sterling gaat een onzekere toekomst tegemoet. De manier van spelen onder Manuel Pellegrini, én Guardiola, vergt veel van de aanvaller: hij zoekt liever zijn tegenstander op, in plaats van de bal snel rond te spelen. Spelers als John Stones (Everton), Jack Wilshere, Alex Oxlade-Chamberlain (beiden Arsenal) en Danny Rose (Tottenham Hotspur) werden de afgelopen weken al voorgedragen als mogelijke versterkingen voor de nummer vier van afgelopen seizoen.

Bezig met laden …