voetbalzone

‘Er speelt wel wat. Ik durf niet te zeggen dat ik deze zomer bij Ajax blijf’

Tom Rofekamp12 jun 2023, 11:57
Laatst bijgewerkt: 12 jun 2023, 11:57
Advertentie

Jurriën Timber kan nog niet met zekerheid zeggen waar hij komend seizoen voetbalt. De 21-jarige mandekker erkent tegenover Vandaag Inside 'dat er dingen spelen op transfergebied', maar dat het nog te weinig is om al uitspraken over te kunnen of willen doen. Garanderen dat hij bij Ajax blijft, kan Timber in ieder geval niet. "Je moet altijd luisteren naar je gevoel."

Timber wilde onlangs bij Rondo al weinig kwijt over zijn nabije toekomst. Vandaag Inside krijgt maandag nauwelijks meer bij hem los. "Jammer genoeg nog heel weinig", reageert Timber op de vraag of hij al meer kan vertellen over zijn toekomstplannen. "Ik bedoel niet dat er niets speelt, maar meer dat ik nog niets kan zeggen." Met welke clubs Timber in gesprek is, blijft dus nog onduidelijk.

Mogelijk behoort Manchester United tot de kanshebbers. Timber werd afgelopen week nog op Wembley gespot, als toeschouwer van the Red Devils in de FA Cup-finale tegen Manchester City (2-1 verlies). Dat voedde de geruchten over een zomerse overstap. "Zulke dingen gaan heel snel rond", vertelt Timber over zijn aanwezigheid op Wembley. "Je krijgt een paar appjes binnen, ja. Het is grappig, maar het zegt verder niets."

De kans bestaat dus dat Timber nog een jaar in de Johan Cruijff ArenA besluit te blijven. Dat adviseerde Marco van Basten de jongeling ook al bij Rondo. De woorden van de analist waren echter niet zaligmakend. "Je neemt het natuurlijk mee van Van Basten, maar je moet altijd luisteren naar je eigen gevoel. Ik durf niet te zeggen dat ik nog een jaar bij Ajax blijf." Timber verlengde vorige zomer zijn contract nog in Amsterdam en staat nog tot medio 2025 op de loonlijst. Transfermarkt taxeert hem momenteel op een marktwaarde van 42 miljoen euro.

Bezig met laden …