voetbalzone

‘Er waren problemen in de kleedkamer, het was niet het Dortmund dat ik kende’

Robin Bruggeman15 nov 2016, 15:45
Laatst bijgewerkt: 15 nov 2016, 15:45
Advertentie

Ciro Immobile werd in 2014 door Borussia Dortmund naar de Bundesliga gehaald als opvolger van Robert Lewandowski, maar de Italiaan leek maar niet te kunnen aarden in Duitsland. Hij kreeg kritiek op het feit dat hij geweigerd zou hebben om Duits te leren en kreeg het ook nog eens aan de stok met zijn buren. Immobile zelf heeft echter een heel ander verhaal.

/

“Dortmund? Ik vind niet dat mijn seizoen daar slecht was. Er waren problemen in de kleedkamer, het was niet het Dortmund dat ik kende”, vertelt hij aan Kicker. “Zelfs voor de Duitsers was het een moeilijke situatie, laat staan voor een Italiaan die net gearriveerd was. Ik scoorde vier keer in de Champions League, maar ik had meer kunnen geven. Het spijt me hoe het allemaal geëindigd is.”

“Dat ik mijn buren ’s ochtends vroeg gestoord zou hebben en dat mijn vrouw en ik weigerden om Duits te leren zijn allemaal leugens”, gaat Immobile, die tegenwoordig bij Lazio speelt, verder. “Duits is een moeilijke taal, maar toen Jürgen Klopp er zat was er tenminste nog een vertaler. Thomas Tuchel negeerde me compleet en dat was moeilijk om te begrijpen.”

Bezig met laden …