voetbalzone

Ernst Kuipers bevestigt goed nieuws; KNVB reageert met statement

Rian Rosendaal15 feb 2022, 18:20
Laatst bijgewerkt: 15 feb 2022, 18:20
Advertentie

Vanaf komend weekend mogen de stadions in het betaald voetbal weer volledig worden gevuld, bevestigt minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het publiek moet eerst nog wel een coronapas tonen, een mondkapje dragen en op de tribune is een zitplaats verplicht. Het door de regering opgestelde 1G-plan zal vanaf 25 februari echter niet voor buitenactiviteiten gelden. Hierdoor kunnen de stadions weer maximaal worden gevuld, zonder dat eerst een coronabewijs of een negatieve test hoeft te worden getoond. Sinds enkele weken mogen de stadions in Nederland maar voor een derde worden bezet door toeschouwers.

De verplichting om alleen mensen toe te laten die een negatieve coronatest kunnen laten zien geldt op plekken binnen met meer dan vijfhonderd bezoekers. Hierdoor zijn voetbalwedstrijden en andere evenementen in de buitenlucht vrij toegankelijk voor toeschouwers. Vanaf 18 februari zal er al worden toegewerkt naar volledige bezetting van de stadions in Nederland, al zal tot 25 februari nog wel naar een coronatoegangsbewijs worden gevraagd bij wedstrijden.

De KNVB laat in een statement weten blij te zijn met de aangekondigde versoepelingen. "Dit is heel mooi nieuws voor alle spelers, clubs, supporters en voetballiefhebbers. De spelers en de clubs hebben heel lang hun publiek moeten missen", schrijft de voetbalbond. "Niemand kan met zekerheid zeggen hoe het coronavirus zich in de toekomst gaat ontwikkelen. Maar dat we het bij eventuele oplopende besmettingscijfers anders moeten aanpakken dan afgelopen winter, zou hoe dan ook de insteek moeten zijn."

"Niet met één klap alle deuren dicht (laten) gooien, maar met een langetermijnvisie kijken naar hoe alles wél verantwoord open kan blijven. Daar blijven we de komende periode met het kabinet over in gesprek. Want na twee jaar corona in Nederland tonen zowel de onderzoeken als de geregistreerde cijfers uitvoerig aan dat dit veilig in de voetbalstadions kan", aldus de KNVB. "Voor nu zijn we blij met de aangekondigde versoepelingen en gaan we zo snel mogelijk weer genieten van de sfeer van de volle stadions."

voetbalzone
Bezig met laden …