voetbalzone

ESPN: Arsenal krijgt serieuze concurrentie in de strijd om Jurriën Timber

Rian Rosendaal20 jun 2023, 08:16
Laatst bijgewerkt: 20 jun 2023, 08:16
Advertentie

Bayern München wil de strijd aangaan met Arsenal inzake Jurriën Timber. David Ornstein wist maandagavond te melden dat de Londenaren een eerste bod van omgerekend 35 miljoen euro hebben neergelegd bij Ajax. De Amsterdammers willen echter minimaal 58 miljoen euro overhouden aan een eventuele verkoop van de veelzijdige verdediger, die in Amsterdam vastligt tot medio 2025. Volgens Ornstein is dat geen onoverkomelijk probleem en is een persoonlijk akkoord tussen Arsenal en Timber dichtbij.

Volgens The Athletic heeft Timber in het afgelopen seizoen bij zowel Ajax als het Nederlands elftal indruk gemaakt op de scouts van Arsenal. De pas 22-jarige rechtsbenige verdediger wordt geroemd om zijn rust aan de bal, zijn passes en het vermogen om met de bal naar voren te dribbelen. Hiermee heeft hij een belangrijk aandeel in het voetballende gedeelte. Daarnaast is het voor Arsenal aantrekkelijk dat Timber naast centrale verdediger ook als rechtsback kan fungeren.

Timber wilde onlangs bij Rondo al weinig kwijt over zijn nabije toekomst. Vandaag Inside kreeg vorige week maandag nauwelijks meer bij hem los. "Jammer genoeg nog heel weinig", reageerde Timber op de vraag of hij al meer kan vertellen over zijn toekomstplannen. "Ik bedoel niet dat er niets speelt, maar meer dat ik nog niets kan zeggen." Naar nu blijkt is Arsenal dus concreet in de markt voor de jonge Ajacied, net als Bayern.

Marco van Basten adviseerde Timber bij Rondo om nog minstens een jaar bij Ajax te blijven. De woorden van de analist waren echter niet zaligmakend. "Je neemt het natuurlijk mee van Van Basten, maar je moet altijd luisteren naar je eigen gevoel. Ik durf niet te zeggen dat ik nog een jaar bij Ajax blijf." Timber verlengde vorige zomer zijn contract nog in Amsterdam en staat nog tot medio 2025 op de loonlijst. Transfermarkt taxeert hem momenteel op een marktwaarde van 42 miljoen euro.

{disclaimer_update}

Bezig met laden …