voetbalzone

Fabrizio Romano heeft nieuws over Ajax-speler: interesse van Rangers en Torino

Sam Vreeswijk24 jan 2024, 16:40
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 23:59
Advertentie

Ajax staat ervoor open om Anass Salah-Eddine deze transferperiode nog te verhuren. Dat meldt Fabrizio Romano op X. Volgens de transfermarktexpert staat de 22-jarige verdediger annex middenvelder op het lijstje bij een aantal clubs, waaronder Rangers FC en Torino. Een overeenkomst met een van de geïnteresseerde clubs hebben de Amsterdammers echter nog niet bereikt.

"Ajax staat ervoor open om Anass Salah-Eddine in de laatste dagen van de transferperiode in januari te verhuren", aldus Romano. "De in 2002 geboren linksback van Nederland Onder 21 staat op de lijst van verschillende clubs, waaronder Rangers en Torino. De strijd om hem ligt open, er is nog geen akkoord."

Salah-Eddine werd in 2018 door Ajax overgenomen van de jeugd van AZ. Anderhalf jaar geleden werd hij gedurende een seizoen uitgeleend aan FC Twente. Daar maakte hij indruk.

Afgelopen zomer keerde hij terug in Amsterdam, en stond hij tijdens de eerste twee Eredivisie-duels meteen in de basis, als linksback.

Daarna raakte hij zijn basisplek kwijt, en moest hij het doen met een aantal invalbeurten. Tot dusver speelde hij dit seizoen negen officiële duels voor Ajax 1, waarvan slechts twee als basisspeler.

Om alsnog aan spelen toe te komen, maakt hij de laatste maanden vooral minuten namens Jong Ajax. Daar kwam hij dit seizoen tot tien duels, voornamelijk als verdedigende middenvelder.

Bij het eerste elftal van Ajax heeft hij op de positie van verdedigende middenvelder echter concurrentie van onder meer Jordan Henderson, Benjamin Tahirovic en Silvano Vos. Concurrenten op de linksbackpositie zijn op dit moment Borna Sosa en Ar'Jany Martha.

Bezig met laden …