voetbalzone

Fabrizio Romano remt Mike Verweij af: ‘In the Netherlands they say...’

Mart van Mourik29 jun 2023, 22:55
Laatst bijgewerkt: 29 jun 2023, 22:55
Advertentie

Ajax en Arsenal hebben nog geen officieel akkoord bereikt over Jurriën Timber, zo meldt Fabrizio Romano. De transfermarktexpert nuanceert daarmee het nieuws van Mike Verweij, die eerder op de donderdagavond bekendmaakte dat er reeds een definitieve overeenkomst op tafel ligt. Hoewel Romano erkent dat de transfer zich in de afrondende fase begeeft, is er volgens hem van een definitieve deal absoluut nog geen sprake.

Verweij meldde dat niet alleen Timber, die in een eerder stadium al tot overeenstemming kwam over een vijfjarig contract, maar ook Ajax het eens is geworden met the Gunners over de transfer. De centrale verdediger gaat Ajax circa 42 miljoen euro opleveren. Wanneer Timber aan bepaalde sportieve doelstellingen voldoet, kan de teller oplopen naar 47 miljoen euro. Alleen de medische keuring zou volgens de berichtgeving nog roet in het eten gooien voor de Oranje-international, al laat Romano weten dat de keuring nog niet eens gepland is.

Een Twitter-gebruiker geeft bij Romano aan dat hij, in tegenstelling tot Verweij, geen melding heeft gemaakt van een officieel akkoord, maar dat heeft volgens de transfermarktexpert een verklaring. “In Nederland zeggen ze dat er een deal is, maar de medische keuring is nog niet eens gepland. Calma. Er moeten eerst nog details besproken worden voordat het definitief rond is. De transfer bevindt zich wel in de afrondende fase”, aldus Romano.

De Telegraaf wist zondag al te melden dat de verdediger zijn jaarsalaris gaat verdubbelen tot liefst acht miljoen euro per jaar. Timber lag nog twee seizoenen vast bij Ajax, dat daardoor een vrij gunstige onderhandelingspositie heeft. De Amsterdammers wilden echter voor het juiste bedrag meewerken aan een vertrek, nadat Timber vorig jaar nog in de Johan Cruijff ArenA gehouden kon worden.

Bezig met laden …