Falcao evenaart doelpuntentotaal van vorig jaar en wint ruim met Atlético

Bart Kruyt14 apr 2013, 18:52
Laatst bijgewerkt: 14 apr 2013, 18:52

Atlético Madrid heeft weer een grote stap richting Champions League-deelname voor het volgende seizoen gezet. De ploeg van Diego Simeone was zondagmiddag veel te sterk voor degradatiekandidaat Granada en verwende de supporters in het Vicente Calderón met vijf doelpunten: 5-0. Radamel Falcao was tweemaal trefzeker en het was voor het eerst sinds 9 december dat el Tigre vaker dan een keer scoorde in een wedstrijd. Toen nam Falcao, die nu op 24 goals staat in dit seizoen, liefst vijf treffers voor zijn rekening tegen Deportivo la Coruña.

/

Deportivo werd in december met 6-0 verslagen en Granada kreeg zondag een tegentreffer minder. De bezoekers wisten in februari voor het laatst een wedstrijd te winnen en waren geen partij voor Atlético, dat al na vier minuten spelen op voorsprong kwam via Diego Costa. De aanvaller zette zijn hoofd tegen een indraaiende voorzet van Raul Garcia en passeerde daarmee Roberto, die niet goed zijn doel uitkwam. Atlético bleef hierna de aanval zoeken en na een kwartier scoorde Diego Costa opnieuw, maar dit doelpunt werd afgekeurd, omdat de Braziliaan buitenspel stond.

Een ruim kwartier voor rust werd het alsnog 2-0. Kort nadat Falcao bijna een eigen doelpunt had gemaakt verdubbelde de Colombiaan aan de overkant de marge, door een voorzet van Diego Costa binnen te tikken. Drie minuten na rust maakte Falcao op aangeven van Koke ook de 3-0 en daarmee evenaarde de aanvaller zijn doelpuntentotaal van vorig seizoen, toen hij op 24 competitietreffers eindigde. Granada was rijp voor de slacht en Koke was ook de aangever bij de 4-0 van Raul Garcia, waarna het slotakkoord op naam kwam van Filipe Luis, die de buitenspelval omzeilde en de 5-0 over Roberto wipte. Atlético heeft nu evenveel punten als Real Madrid, maar de Koninklijke komt later deze zondag nog in actie.