Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Francesco Farioli maakt zijn eerste basisopstelling als trainer van Ajax bekend

Laatste update:

Francesco Farioli heeft zijn eerste opstelling als trainer van Ajax bekendgemaakt. De Amsterdammers beginnen de voorbereiding op het nieuwe seizoen vrijdagmiddag om 14.00 uur met een oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle. De wedstrijd is live te volgen via Ziggo Sport.

De Italiaanse oefenmeester kan tijdens het eerste oefenduel van Ajax nog niet beschikken over de Oranje-internationals Brian Brobbey en Steven Bergwijn, terwijl de al uitgeschakelde Kroaten Josip Sutalo en Borna Sosa nog genieten van hun vakantie. Tot slot is Ahmetcan Kaplan nog met Turkije actief op het EK in Duitsland.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Farioli start tegen PEC met Diant Ramaj op doel. De Duitse sluitpost groeide het afgelopen seizoen, mede door blessures van concurrenten, uit tot eerste sluitpost bij Ajax en behoudt zijn basisplaats onder de nieuwe trainer.

De verdediging wordt gecompleteerd door Devyne Rensch, Jakov Medic, Dies Janse en Jorrel Hato. Laatstgenoemde start hoogstwaarschijnlijk als linksback.

Op het middenveld kunnen Jordan Henderson, Branco van den Boomen en Kenneth Taylor rekenen op een basisplaats. De voorhoede bestaat uit Carlos Forbs, Chuba Akpom en Mika Godts.

Opstelling Ajax:

Ramaj; Rensch, Medic, Janse, Hato; Henderson, Van den Boomen, Taylor; Forbs, Akpom, Godts.

Wisselspelers Ajax:

Pasveer, Gaaei, Gooijer, Wijndal, Baas, Tahirovic, Mannsverk, Hlynsson, Fitz-Jim, Rijkhoff, Rasmussen, Banel, Brandes, Jetten, Alders, Konadu, Kalokoh.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Ajax traint onder Farioli
Reacties

Ben heel erg benieuwd, dit soort potjes zijn het leukste om te kijken.

5 juli 2024 om 13:13
0

Doe mij maar een kwartfinale tegen Juventus, maar goed, smaken verschillen

5 juli 2024 om 13:30
0

Snap wel wat hij bedoeld. Eerste wedstrijd onder een nieuwe trainer is altijd wel leuk om naar te kijken. Als je tactiek erg interessant vindt dan is zo'n eerste wedstrijd van een buitenlandse trainer misschien wel interessanter dan een kwartfinale Juve.

5 juli 2024 om 13:45
0

Dit soort wedstrijden zijn ook belangrijk. Ik ben wel geïnteresseerd in Janse, Ken die jonger verder niet, maar hij gaat toch een kans krijgen in de voorbereiding. Hij heeft in ieder geval de lengte voor een centrale verdediger. Laten we eens kijken of hij ook het inzicht en de inspeelpass heeft. Dat zou dan een aanwinst kunnen zijn, die gewoon weer uit de eigen jeugd komt zoals het hoort.

5 juli 2024 om 13:54
0

Tuurlijk. Was ook met een kwinkslag

5 juli 2024 om 13:14
0

Sowieso het speculeren voor een seizoen is prachtig vind ik altijd. Een Ajax boeit me logischerwijs niet heel veel, maar als straks Heerenveen weer een beetje vorm krijgt, dan vind ik elke opstelling van een oefenpot uitermate boeiend. Om me dan weer groen en geel te ergeren aan de opstelling later in het seizoen, omdat ik over de grootheidswaanzin beschik om te denken dat ik het elke keer beter weet dan onze trainer(s). Dat maakt deze sport zo leuk! Speculeren, meeleven, genieten, ergeren en spanning.

5 juli 2024 om 13:14
0

Ik vind het een hele droevige selectie nu ik het zo zie.

5 juli 2024 om 13:18
0

Dat kun je wel zeggen. Hopelijk komen er nog versterkingen

5 juli 2024 om 13:19
0

Ik ben nog wel zeker van dat Ajax nog spelers nodig heeft. Deze selectie niet zo sterk denk ik.

5 juli 2024 om 13:41
0

Zeker. Zullen alleen eerst een stuk of 5 moeten vertrekken. Zowel financieel als om ruimte te krijgen in de selectie. Voor sommige posities heb je 3/4 spelers..

Dit gaat het jaar van Godts worden! Mark my words…. 😁

5 juli 2024 om 13:14
0

Ik hoop het van harte maar was bepaald niet onder de indruk van hem in de minuten die hij kreeg van Van ‘t Schip. Hij liep zich bizar vaak vast en zijn eindpass was echt heel beroerd. Men leek hem puur op zijn flair te beoordelen, maar 9/10x waren zijn dribbels blind en zonder idee.

Ik weet dat hij beter kan, en hoop dit ook snel te zien, maar ik betwijfel of hij dit jaar al het niveau van basisspeler Ajax 1 gaat aantikken.

5 juli 2024 om 13:15
0

Alleen met Godts gratie

5 juli 2024 om 13:31
0

Bedankt. Nu zit er stift op mijn scherm.

5 juli 2024 om 13:34
0

Laten we eerlijk zijn iedereen hoopt het, maar het rendament van deze jongen is erg laag. Geweldige dribbel maar zwak in de afronding en het overzicht. Ik ben er nog niet van overtuigd helaas..

5 juli 2024 om 13:16
0

Grapjas

5 juli 2024 om 13:52
0

Hoezo? Heb ik iets gemist? (Zou best kunnen hoor)

Ben benieuwd of deze trainer wel presteert met deze matige selectie.

5 juli 2024 om 13:21
0

Matig valt wel mee. Het is niet de beste selectie van Nederland maar wel de derde tot op heden.

5 juli 2024 om 13:28
0

Ik denk dat de selectie van FC Twente momenteel beter is. Dit kan uiteraard aan het eind van de transferperiode totaal anders zijn.

5 juli 2024 om 13:38
0

Ik niet. Zeker niet. Ik denk al heel lang dat Ajax best een prima selectie heeft, maar werkelijk vreselijke trainers heeft gehad. En nu moet dit ook gaan blijken.

5 juli 2024 om 13:41
0

Mwah beter dan Twente is de selectie van Ajax nog wel denk ik. Op papier dan, want bij Ajax klopt er in het veld weinig van.

Ik denk dat als je Ajacieden uit dit zooitje ongeregeld plukt, en ze in het team van Twente plaatst dat ze zo meekunnen. Dit is niet negatief naar Twente bedoelt, maar puur om te zeggen dat het lekkerder voetballen is in een team dat loopt.

5 juli 2024 om 13:57
0

Absoluut niet. Twente heeft alleen maar van Wolfswinkel als spits over en die wordt alweer 36 jaar oud komend seizoen.

Small en Brenet zijn ook vertrokken. Sadilek heeft nog maar een jaar te gaan op zijn contract, denk niet dat Twente hem transfervrij wil laten gaan.

Op dit moment is Ajax gewoon sterker en heeft ook nog eens een veel bredere selectie.

5 juli 2024 om 15:06
0

Je kan je aanvragen wie er van Ajax bij Twente in de basis zou spelen van afgelopen seizoen. Dat zijn er niet bijzonder veel. Hato, Berghuis, Brobbey en misschien Bergwijn.

5 juli 2024 om 15:22
0

Denk je nou echt dat een trainer liever met Youri Vergeer op rechtsback speelt dan met Rench? Want Youri speelde de laatste wedstrijd van Twente verleden jaar als rechtsback.

Twente heeft als nieuwe linksback toch echt Anass Salah-Eddine aangetrokken. Die vonden ze dus toch wel aantrekkelijk om van Ajax te halen.

Denk je dat een 35 jarige van Wolfwinkel echt de voorkeur heeft boven een 28 jarige Akpom?

Ben je serieus aan het twijfelen of Bergwijn wel een verbetering is vergeleken met Flaps?

Kijk gewoon eerst eens naar de huidige selectie van FC Twente.

5 juli 2024 om 15:43
0

Hahaha alleen Bergwijn is in potentie al beter dan de hele selectie van Twente, ook meer waard overigens, komop zeg gaan we nu echt de selectie van Fc Twente vergelijken met die van Ajax. Je ziet wanneer bergwijn met spelers speelt die er wat van kunnen zoals tegen Roemenie, hij makkelijk mee kan in het niveau.

5 juli 2024 om 13:22
0

Ik lig anders dan wel in een deuk als het hem wel zou lukken.

Slaat misschien nergens op, maar ik heb hier onwijs veel zin in.

5 juli 2024 om 13:24
0

Ik dus ook. Maar dat heb ik al drie jaar op rij en telkens is het na 1 potje alweer voorbij met de pret

veel van hetzelfde, ben benieuwd of het gelijk al te zien is.. de hand van farioli.
zijn er bij pec nog veel wijzigingen? weet alleen dat thy vertrokken is.

Ben benieuwd heb er weer zin in

Valt natuurlijk nog geen speld aan vast te knopen. Je mist toch nog een hoop van je vorige basis elf. Maar ben ik toch razend benieuwd. Vooral naar hoe Farioli Ajax wilt laten voetballen.

Je weet helemaal nog niet zeker of Ramaj zijn basisplaats behoudt, Rulli zit immers nog op de Copa America… (maar ik denk het wel hoor)

5 juli 2024 om 13:18
0

Rulli gaat verkocht worden en gaat ook nog de Olympische spelen doen met Argentinië trouwens

5 juli 2024 om 13:19
0

Rulli mag vertrekken. Dat is al vrij vaak gecommuniceerd. Blijft 1 van de keepers van het Argentijnse elftal, daar is altijd wel interesse voor. Dus dat zal wel los lopen. Ajax heeft niet voor niets al meerdere gesprekken met De Lange gevoerd voor een rol als reserve keeper

Mag toch hopen dat de voorbereiding al langer bezig is ipv gelijk te starten met een oefenwedstrijd....

Wordt weer helemaal niets dit jaar. Directie nog een rommeltje, slechte trainer, bedroevende selectie die niet in balans is. Verwacht Ajax dit jaar op plek 4 - 6.

5 juli 2024 om 13:33
0

Je vergeet 'mijn onderbuikgevoel zegt' toe te voegen aan je reactie. Want zoals het er nu staat slaat het natuurlijk nergens op, belachelijk zelfs. Je hebt de trainer waarschijnlijk nog nooit in actie gezien, er is nog geen aankoop gedaan, je weet niet wie er weggaan en blijkbaar weet je ook zo goed wat er in de directiekamer speelt...

5 juli 2024 om 13:40
0

Kan je ook iets van dit onderbouwen? Waarom is de trainer slecht bijvoorbeeld?

Zelf neig ik naar lachend top 3, alleen geen attractief voetbal met deze prima trainer. Forbs, Godts, Sutalo en Tahirovic gaan hier waarde laten zien. Hato komt ook weer bovendrijven.

Missen ze echt maar 5 spelers? Dat moet toch ook een soort negatief record zijn.

5 juli 2024 om 13:55
0

In principe is dat een voordeel. Je hebt de groep die in de EL start 25 juli al vanaf het begin bij elkaar.

5 juli 2024 om 14:30
0

Nou, het is nog niet zo lang geleden dat er 2 eindtoernooien werden gemist door NL. Ek 2016 waren het er sws minder. wk 2018 miste Ajax er ook niet zoveel

Benieuwd waarom Vos, Berghuis en Van Axel Dongen er niet bij zijn, Unuvar is ziek de rest, ?

Voor het Nederlands voetbal zou het goed zijn als Ajax dit jaar weer kan aanhaken bij PSV en Feyenoord.

Alleen heel eerlijk gezegd, wordt ik nog niet heel enthousiast, van de namen die rond zingen in de wandelgangen die Ajax zouden moeten komen versterken.

Maar wellicht zijn ze op de achtergrond al bezig zijn met andere spelers.

Qua selectie die ze nu hebben staan, verwacht ik dat ze weer gaan spelen voor plek 3 of 4 komend seizoen.

Maar ik verwacht dat Brobbey en Bergwijn wel gaan vertrekken, dus dan kan je ook een kwaliteitsinjectie toe dienen aan de selectie.

5 juli 2024 om 13:50
0

Namen die uitlekken zijn ook niet per se de top opties. En veel namen zijn ook helemaal geen optie, zoals die jongen van Arsenal. Met de selectie (als iedereen er is) moet je gewoon derde kunnen worden, was vorig jaar al mogelijk met een goede coach. Verwacht wel dat er nog heel veel gaat vertrekken (sosa, Akpom, Sutalo, Tahirovic, Mannsverk, Gaaei, Bergwijn & Forbs) en nog voldoende bij gaat komen hoor. Uiteindelijk moeten we allemaal even accepteren dat een titel er niet in gaat zitten, maar een plek in de top 3 toch echt wel, daarvoor is er genoeg kwaliteit. at the end. AL willen vele dat niet geloven, maar dat heeft meer met een blinde aversie tegen alles wat aan Ajax te linken is te maken en vooral altijd alles willen afzeiken. Langzaam weer bouwen, aan een stabiele selectie, we hebben ook aan Feyenoord en PSV gezien hoe snel het kan gaan met een paar logische keuzes.

En vooral de T hun overdreven berichtgeving negeren.

5 juli 2024 om 15:45
0

ajax speelt gwn weer om plek 1-3 volgend jaar, de eredivisie stelt ook niks voor behalve Feyenoord en PSV, de rest moet ook een matig Ajax met het geld dat ze hebben kunnen verslaan. Bovendien zullen bij Feyenoord en PSV ook veel sterkhouders vertrekken. En Feyenoord verliest slot.

Van deze selectie wordt ik nog niet vrolijk.
Als er niks fatsoenlijks bijkomt verwacht ook dit jaar niks voor Ajax.

5 juli 2024 om 13:59
0

Maak je maar geen zorgen, het zal stukken beter gaan dan verleden jaar. De spelers zijn meer aan elkaar gewend, hebben nu wel een gezamenlijke voorbereiding. Feyenoord, Twente en AZ zijn minder geworden. Alleen PSV is onhaalbaar komend seizoen.

5 juli 2024 om 14:25
0

Bewondering voor je optimisme maar top 3 is niet haalbaar met deze selectie.

Ik heb vertrouwen in Farioli maar de spelers zijn simpelweg niet goed genoeg.

5 juli 2024 om 14:28
0

Je moet ook naar de spelers van de concurrentie kijken. Na de top 2 heeft Ajax momenteel gewoon de beste selectie.

5 juli 2024 om 14:39
0

Het is toch ook gewoon nog dezelfde selectie? Wat had je dan verwacht, dat ze op 5 juli met een nieuw sterrenteam zouden verschijnen?

Is gewoon bijna je basis opstelling van vorig jaar haha wtf

5 juli 2024 om 14:21
0

Valt wel mee toch? Minder dan de helft? Akpom, Janse, Medic, vd Boomen, Forbs en Akpom allemaal geen basisspelers vorig jaar.

5 juli 2024 om 14:22
0

Vergis je niet dat het pas begin Juli is, die hele transfermarkt moet nog op gang komen. Ga er maar vanuit dat er nog niet veel wisselingen zullen zijn tot het einde van de Euros.

Hato linksback. Zal dit de positie zijn waar hij zich op mag richten ? Hij heeft vorig jaar uitgesproken liever centraal te staan.

Snel doorspelen, driehoekjes, hoge druk, snelle kant wissels, passing tussen de linies, backs die door mogen op de backs van de opponent, wat helpt bij het drukzetten. Wat zien we hier allemaal zeg. Lijkt op voetbal. Niet te snel positief zijn natuurlijk, maar dit wel echt gemist. Heerlijk ook die coaching

5 juli 2024 om 14:28
0

Alleen de achterste linie is slordig maar dat is ook wel te verwachten met deze namen. Gelukkig niet de beoogde basis achterin.

Dromer Rensch 0-1 PEC

Ik zie dat het seizoen voor Ajax alvast lekker begint. Dit zegt natuurlijk precies niks. Geen idee of het terecht is, maar het ziet er week leuk uit die 0-1.

5 juli 2024 om 14:38
0

Zegt natuurlijk helemaal niks. Ajax speelt met 5 misschien 6 beoogde basisspelers de eerste wedstrijd onder een nieuwe coach die net twee weken bezig is.

Maar als jij daar van geniet Ruben laat je dan vooral niet tegenhouden

Waar is Sutalo als je hem nodig hebt….

Wat een opstelling My Gawd.. Denk dat NEC wel eens echt boven Ajax kan gaan eindigen dit seizoen..

5 juli 2024 om 15:47
0

Deze comments wordt je toch zo moe van, het is begin juli, er komen nog een hoop spelers terug van EK. En er zullen er nog een aantal aangetrokken worden, valt helemaal niets zinnigs over te zeggen, ook Psv en Feyenoord gaan nog een hoop wisselingen zien.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren