Frenkie de JongImago

FC Barcelona brengt supporters in vervoering met bericht over Frenkie de Jong

Jordi Tomasowa16 sep 2024, 14:55
Laatst bijgewerkt: 16 sep 2024, 16:01
Advertentie

Frenkie de Jong is weer een stapje dichter bij zijn rentree voor FC Barcelona. De 27-jarige middenvelder trainde maandagmiddag voor het eerst weer deels mee met de groepstraining na een slepende enkelblessure.

De verwachting is dat hij eind deze week of volgende week volledig met het eerste elftal van Hansi Flick mee zal trainen.

Het is nog niet duidelijk wanneer de Oranje-international zijn eerste wedstrijdminuten kan maken. De Jong moet eerst volledig mee gaan trainen en wordt waarschijnlijk langzaam door Flick gebracht.

De Jong raakte op 21 april tijdens El Clásico tegen Real Madrid zwaar geblesseerd aan de enkel na een fors duel met Federico Valverde. Hij verliet per brancard het veld en moest vervolgens meteen een revalidatieproces ingaan om het EK te halen.

Het EK bleek uiteindelijk veel te vroeg te komen voor De Jong, die door zijn blessure vervolgens ook een groot deel van de voorbereiding van Barcelona onder nieuwe trainer Flick miste.

Maandagmiddag had Barça eindelijk goed nieuws te melden. Op social media deelde de Spaanse topclub een foto van De Jong op een trainingsveld met het bijschrift: “De Jong traint een deel van de sessie met de groep mee!” Het zorgt begrijpelijkerwijs tot heel veel blijdschap onder de supporters.

Dani Olmo

Waar De Jong op de weg terug is, kan Flick voorlopig geen beroep doen op zijn smaakmaker Dani Olmo. De topaankoop staat de komende vier of vijf weken aan de kant met een hamstringblessure.

Bezig met laden …