voetbalzone

‘FC Barcelona zet hoog in en hoopt op terugkeer van succescoach’

Jan Hoeksema05 mrt 2024, 19:13
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 20:31
Advertentie

FC Barcelona moet na dit seizoen verder met een nieuwe trainer en als het aan sportief directeur Deco ligt is Luis Enrique de meest geschikte kandidaat, zo meldt het Spaanse radiostation Cadena SER. De huidige trainer van Paris Saint-Germain moet verleid worden tot een terugkeer in Catalonië.

Hoe realistisch een nieuw dienstverband van Luis Enrique bij Barcelona is valt nog te bezien. De voormalig middenvelder heeft in Parijs een contract tot medio 2025 en dus zal er een geldbedrag op tafel moeten komen wil Luis Enrique vertrekken bij PSG.

De Spanjaard zwaaide tussen 2014 en 2017 ook al de scepter in het Spotify Camp Nou. Met Barça was hij behoorlijk succesvol. Zo won de ploeg onder leiding van Luis Enrique onder meer twee landstitels, één nationale beker en ging het één keer aan de haal met de Champions League.

Na zijn dienstverband bij Barcelona volgden twee periodes als bondscoach van het Spaanse nationale elftal. Sinds de zomer van 2023 staat Luis Enrique bij PSG voor de groep.

Journalist Sique Rodríguez noemt namens Cadena SER ook een vijftal andere namen van trainers die op interesse van Deco kunnen rekenen. Onder meer Mikel Arteta (Arsenal) en Xabi Alonso (Bayer Leverkusen) staan er goed op, maar zij zijn naar alle waarschijnlijkheid onhaalbaar voor Barcelona.

Zoals bekend overweegt de regerend landskampioen van Spanje de Duitse weg te bewandelen. Zowel Hansi Flick (transfervrij) als Thomas Tuchel (Bayern München, na dit seizoen transfervrij) werd al gelinkt aan een overstap naar Barcelona.

Ook Roberto De Zerbi (Brighton & Hove Albion) wordt als mogelijke opvolger van Xavi gezien. Met het oog op de financiële (on)mogelijkheden bij Barcelona lijkt echter de aanstelling van Flick of Tuchel het meest realistisch.

Bezig met laden …