voetbalzone

FC Volendam baalt: ‘ADO en RKC lieten zich van hun slechtste kant zien’

Daniel Cabot Kerkdijk25 apr 2020, 11:32
Laatst bijgewerkt: 25 apr 2020, 11:32
Advertentie

FC Volendam en NAC Breda gaan er alles aan doen om een goede financiële compensatie te krijgen. De periodewinnaars van de Keuken Kampioen Divisie mochten op papier meedoen aan de play-offs voor promotie naar de Eredivisie, maar die droom ging vrijdag na de conferencecall met de KNVB aan diggelen. “We zijn natuurlijk teleurgesteld, want we hadden heel graag iets meer gekregen voor de periodetitel die we met veel overtuiging hebben afgedwongen”, stelt advocaat Keje Molenaar.

“En dat geldt ook voor NAC”, benadrukt Molenaar, directeur externe betrekkingen bij Volendam, via de officiële kanalen van de club. “De grootste teleurstelling is er bij SC Cambuur en De Graafschap en dat kan ik me heel goed voorstellen. Eerlijk gezegd vind ik ook dat ADO Den Haag en RKC Waalwijk zich van hun slechtste kant hebben laten zien. Het lag in de lijn der verwachting dat ze zouden degraderen.”

Het voorstel van FC Volendam om te loten werd door de KNVB afgeschoten, evenals de suggestie dat NAC en Volendam volgend seizoen sowieso aan de play-offs mee mogen doen. Uit een zogeheten solidariteitspot met geld van de clubs die een Europees ticket krijgen ontvangen FC Volendam en NAC een financiële compensatie. “We hebben nog overleg gehad met NAC en gaan er samen bij de KNVB proberen om het onderste uit de kan te halen”, benadrukt Molenaar.

“Daar laten we het bij Volendam op dit moment bij, want meer kunnen we niet doen.” Molenaar stelt dat een stap naar de rechter weinig zin heeft. “Dit besluit van de KNVB is juridisch gezien in uitzonderlijke omstandigheden genomen. Een voorzieningenrechter kan dat soort besluiten maar heel marginaal toetsen, dus ik denk dat er voor de clubs niet veel te halen valt.”

Bezig met laden …