voetbalzone

‘Ferguson behandelde me als zijn zoon, ik zal dat moment nooit vergeten’

Peter Nusselder08 mei 2013, 12:55
Laatst bijgewerkt: 08 mei 2013, 12:55
Advertentie

In de 26 jaar dat Sir Alex Ferguson de scepter zwaaide op Old Trafford, heeft de Schotse oefenmeester talloze spelers zien komen en gaan bij Manchester United. Oud-middenvelder Paul Ince bewaart warme herinneringen aan Ferguson, die woensdag aankondigde met pensioen te gaan.

/

“Ik weet nog dat ik me voor het eerst bij Man United meldde”, vertelt Ince aan Sky Sports. “Er ging iets mis met mijn medische test, en ik dacht dat de transfer niet door zou gaan. Ferguson behandelde me toen alsof ik zijn zoon was, ik zal dat moment nooit vergeten. Als coach was hij zó veeleisend, ik weet in ieder geval zeker dat hij het beste uit me heeft gehaald als voetballer.”
mij op mijn best heeft laten presteren.”

Ook de aanvoerder van Manchester City, Vincent Kompany, laat zich in positieve bewoordingen uit over de vertrekkende trainer van de aartsrivaal. “Sir Alex, een van de beste managers aller tijden. Na 26 succesvolle jaren zijn we hem allemaal een eerbetoon verschuldigd”, twittert de Belgische verdediger. Via hetzelfde medium laat voormalig Man United-keeper Peter Schmeichel weten ‘teleurgesteld, geschokt en verdrietig’ te zijn: “Ik had niet gedacht dat vandaag DIE dag zou zijn”, aldus de Deen.

Bezig met laden …