voetbalzone

‘Feyenoord komt in zoektocht naar rechtsback wéér uit in de Premier League’

Lars Capiau23 jan 2024, 18:45
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 19:23
Advertentie

Feyenoord heeft zijn vizier gericht op Kevin Mbabu, zo meldt 1908.nl dinsdagavond. De 28-jarige Zwitser speelt zijn duels bij FC Augsburg. De Duitse ploeg huurt hem momenteel van Fulham, maar de Duitsers hebben geen koopoptie bedongen.

Feyenoord wil Mbabu echter per direct overnemen. "Feyenoord moet er nog uit zien te komen met Fulham, Augsburg én de entourage van de speler, maar de eerste inspanningen zijn in gang gezet", schrijft het fanmedium.

Feyenoord wil dus het huurcontract dat Augsburg met Fulham heeft vroegtijdig beëindigen. Mocht dat lukken, zal Augsburg een 'lichte compensatie' krijgen. Daarna willen de Rotterdammers de back in eerste instantie voor de rest van het seizoen huren, en daarbij een optie tot koop bedingen in de zomer.

Eerder werd Feyenoord al in verband gebracht met een andere vleugelverdediger uit de Premier League. Naar Neco Williams werd nadrukkelijk geïnformeerd, maar doordat hij momenteel onmisbaar is bij zijn werkgever Nottingham Forest, werd zijn komst uit het hoofd gezet.

Ook Thomas Meunier werd serieus gelinkt aan de Rotterdammers, maar zijn komst werd niet gerealiseerd. Nu heeft Feyenoord dus zijn pijlen gericht op een andere ervaren rechtsback.

Bij de Stadionclub heeft Bart Nieuwkoop nog niet helemaal kunnen brengen wat van hem verwacht werd. Omdat Gernot Trauner regelmatig met blessures worstelt - en Lutsharel Geertruida dan naar het centrum verhuist - is Arne Slot niet helemaal tevreden met de bezetting op de rechtsbackpositie.

Mbabu speelde in Engeland naast Fulham ook voor Newcastle United. Verder kwam de 22-voudig international nog uit voor Young Boys, VfL Wolfsburg en Servette.

Bezig met laden …