voetbalzone

Feyenoord reageert met simpele foto op besluit van kabinet

Dominic Mostert12 nov 2021, 18:56
Laatst bijgewerkt: 12 nov 2021, 18:56
Advertentie

Clubs uit de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie reageren teleurgesteld op de aankondiging van het kabinet om publiek te verbieden bij sportwedstrijden. De komende drie weken worden geen supporters toegelaten in de stadions. Meerdere clubs scharen zich achter het plan om de competities te hervatten na de gedeeltelijke lockdown, zodat supporters mogelijk wel weer aanwezig kunnen zijn. De KNVB onderzoekt de mogelijkheden daartoe.

Sparta Rotterdam, sc Heerenveen, NAC Breda en ADO Den Haag hebben alvast duidelijk gemaakt de komende wedstrijden te willen verplaatsen. Clubs uit het betaald voetbal zoeken samen met de KNVB uit of die optie haalbaar en wenselijk is. "Sparta Rotterdam is voorstander van het verplaatsen van deze wedstrijden omdat in onze ogen het voetbal gespeeld moet worden met supporters. De verwachting is dat er de komende dagen meer duidelijk zal worden over de haalbaarheid van het verplaatsen van wedstrijden", meldt Sparta.

Veel clubs zetten grote vraagtekens bij het besluit van het kabinet. Ze sluiten zich aan bij het door de KNVB gepubliceerde statement, waarin frustratie werd geuit over het gebrek aan onderbouwing bij de totstandkoming van dit besluit. "Er wordt nu voor drie weken een streep gezet door publiek bij de wedstrijden, terwijl er geen aantoonbare besmettingshaarden afkomstig zijn uit de stadions in het betaalde voetbal, zoals de KNVB ook aangeeft. Dat zorgt ervoor dat de besluitvorming lastig te begrijpen is", zegt algemeen directeur Pascal van Wijk bijvoorbeeld namens Vitesse.

Tweets by vanmosselveld

Bezig met laden …