FBL-NED-EREDIVISIE-ZWOLLE-FEYENOORDGetty Images

Feyenoord treft onder meer Manchester City en Bayern München in Champions League

Jonathan van Haaster29 aug 2024, 19:01
Laatst bijgewerkt: 29 aug 2024, 19:01
Advertentie

De loting heeft uitgewezen welke clubs Feyenoord treft in de groepsfase van de Champions League. De Rotterdammers treffen met Manchester City en Bayern München twee absolute topploegen. Ook wacht een confrontatie met voormalig aanvoerder Orkun Kökçü, tegenwoordig in dienst bij Benfica.

Tegenstanders Feyenoord:

Manchester City (uit)

Bayern München (thuis)

Bayer Leverkusen (thuis)

Benfica (uit)

Lille OSC (uit)

Red Bull Salzburg (thuis)

Girona (uit)

Sparta Praag (thuis)

Dit seizoen is alles anders in de Champions League. In het nieuwe format van get miljardenbal wordt de traditionele groepsfase vervangen door een competitiefase met 36 teams, vier meer dan in het oude systeem.

Maar in tegenstelling tot een normale competitie waar ploegen elkaar allemaal twee keer treffen vinden er in de competitiefase van de Champions League slechts acht speelrondes plaats, waarbij elke ploeg vier keer uit speelt en vier keer thuis.

Elke ploeg komt twee ploegen tegen uit dezelfde pot. Een Nederlands onderonsje tussen Feyenoord en PSV was niet mogelijk, daar clubs uit hetzelfde land elkaar niet mogen treffen in de groepsfase.

De top acht van de competitiefase gaat rechtstreeks door naar de achtste finales, terwijl de teams op de plekken negen tot en met 24 een play-off gaan afwerken om zich bij deze ploegen te voegen.

Voor de onderste 12 ploegen komt het Europese avontuur ten einde en is de Europa League niet langer een vangnet.

Bezig met laden …