voetbalzone

Feyenoorder Ondrej Lingr tekent voor zijn eerste interlandgoal in zevenklapper Tsjechië

Siep Engelen07 jun 2024, 21:41
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 22:53
Advertentie

Tsjechië heeft in aanloop naar het EK een overtuigende 7-1 zege geboekt op Malta. Ondrej Lingr (Feyenoord) en Václav Cerny (ex-Ajax, FC Utrecht en FC Twente) maakten allebei een treffer. Voor Lingr was het zijn eerste interlanddoelpunt.

Bijzonderheden:


Al na zes minuten werd het bal geopend door Tsjechië, waar Antonín Barák vanaf elf meter de score opende. Bij rust leek de schade voor Malta met slechts twee tegentreffers mee te vallen, maar na de pauze ging het hard.

Lingr kwam na een klein uur spelen in het veld en had slechts een kwartier nodig om zijn naam op het scorebord te zetten. De doelman van Malta verkeek zich op een afstandsschot van Matej Jurásek en Lingr kon in de rebound van heel dichtbij binnentikken voor zijn eerste interlandgoal.

Vlak voor het einde van de wedstrijd tekende Cerny, eveneens invaller, met een fraai schot van buiten de zestien voor het slotakkoord namens de Tsjechen: 7-1. Tsjechië oefent maandag nog tegen Noord-Macedonië, waarna het op het EK Portugal, Georgië en Turkije treft.

Tsjechië - Malta 7-1


6’ 1-0 Antonín Barák
44’ 2-0 Mojmír Chytil
47’ 3-0 David Jurásek
57’ 4-0 Mojmír Chytil
59’ 4-1 Paul Mbong
71’ 5-1 Ondrej Lingr
85’ 6-1 Matej Jurásek
89’ 7-1 Václav Cerny

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …