voetbalzone

Fikse dreun voor België: Kompany ontbreekt op EK

Erik van Dam07 mei 2016, 21:12
Laatst bijgewerkt: 07 mei 2016, 21:12
Advertentie

Vincent Kompany mist door een blessure het EK 2016 in Frankrijk. De dertigjarige centrale verdediger maakt dat zaterdagavond zelf bekend via Facebook. Kompany kampte dit seizoen al diverse malen met blessures en haakte drie dagen geleden al vroeg af in de wedstrijd tegen Real Madrid. De blessure aan zijn bovenbeen zorgt ervoor dat de aanvoerder van België niet met zijn land mee kan naar de eindronde van deze zomer.

/

“Ik zal niet aanwezig zijn op het EK”, deelt Kompany mee in een openbaar bericht. “Dat is voor mij ontzettend triest nieuws. Ik zou hier dus kunnen staan en medelijden met mezelf kunnen hebben, voor mijn loopbaan vrezen en het opgeven. Maar zo ben ik niet. Ik beslis over mijn toekomst. Er is een groter plaatje in het leven en alleen als ik daar niet naar kijk, zal ik falen”, zegt Kompany strijdbaar.

“Ik ben een harde werker en een knokker en als jij dat ook bent, dan weet je net als ik dat succes op veel verschillende manieren tot je kan komen. We moeten op onszelf vertrouwen als het zwaar wordt. Ik heb het grootste respect voor hen die hun persoonlijke uitdagingen doorkomen met een positieve houding. Dat wil ik ook, dus blijf ik rustig en optimistisch. Ik blijf doorgaan, met meer overtuiging dan ooit”, geeft Kompany aan.

“Ik vertrouw erop dat mijn vrienden en teamgenoten het goed zullen doen en ons trots zullen maken tijdens het EK in Frankrijk. Ik ben vanaf nu officieel hun meest fervente supporter en ik zal er ook bij zijn om ze te steunen. Vanuit het ziekenhuis geschreven en nooit opgevend, Vincent Kompany.”

Bezig met laden …