voetbalzone

Finale Supercoppa vindt tot 2014 minstens drie keer plaats in China

Erik van Dam26 okt 2010, 20:27
Laatst bijgewerkt: 26 okt 2010, 20:27
Advertentie

Het lijkt erop dat de Italiaanse voetbalbond (FIGC) de strijd om de Italiaanse Super Cup definitief buiten de nationale grenzen gaat laten plaatsvinden. De afgelopen maanden werd al meermaals gesuggereerd dat de Supercoppa buiten Europa zou worden afgewerkt; dinsdag deelt de bond mee dat China de komende vier jaar minstens drie keer de plaats van gebeurtenis zal zijn.

Vorig jaar werd de Supercoppa al afgewerkt in het Beijing National Stadium in de Chinese hoofdstad. Om commerciële redenen besloot men in Italië al eerder om de strijd overzees te houden; in 1993 waren de Verenigde Staten het decor, in 2002 Libië en in 2003 weer de VS. Dit jaar was San Siro gewoon weer de plek waar de Supercoppa werd gespeeld.

“Het is belangrijk voor het Italiaanse voetbal om zichzelf te profileren op internationale grond”, legt voorzitter Maurizio Beretta uit. “De clubs hebben ons allen hun fiat gegeven om drie van de vier komende edities in China te laten plaatsvinden. De eerste zal eind dit seizoen plaatshebben, omdat er in de zomer geen EK- of WK-verplichtingen zijn gedurende de zomer.”

Bezig met laden …