voetbalzone

Slot krijgt slecht nieuws over Minteh; Ivanusec fit genoeg voor Lazio

Siep Engelen24 okt 2023, 11:36
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:19
Advertentie

Feyenoord moet het de komende weken doen zonder vleugelspeler Yankuba Minteh. De huurling van Newcastle United kampt met een spierblessure, zo melden de Rotterdammers via de officiële kanalen. Luka Ivanusec is wel fit genoeg voor het Champions League-duel met Lazio.

Minteh verliet dit weekend na 75 minuten al hinkend het veld in de wedstrijd tegen Vitesse, die uiteindelijk met 4-0 werd gewonnen door de Rotterdammers. Ook Santiago Gimenez werd na ruim een uur gewisseld na een klap op zijn enkel, maar hij van hem wordt verwacht dat hij woensdag 'gewoon' kan starten tegen Lazio.

Voor Gernot Trauner komt het duel met Lazio ook te vroeg. De Oostenrijker is nog niet hersteld van zijn piekbelasting in de wedstrijden tegen Ajax en Atlético Madrid en zal in het centrum van de verdediging worden vervangen door Lutsharel Geertruida, waardoor er plek is voor Bart Nieuwkoop als rechtsback.

Luka Ivanusec is wel weer inzetbaar tegen Lazio. De linksbuiten, die afgelopen zomer overkwam van Dinamo Zagreb, liep een maand geleden tegen Celtic een enkelblessure op. Ivanusec werd de afgelopen weken op linksbuiten vervangen door Igor Paixão.

Arne Slot zal met het ontbreken van Minteh dus moeten puzzelen met zijn voorhoede. De verwachting is dat Ivanusec woensdag nog op de bank zal beginnen. De meest logische optie voor Slot lijkt nu de Atlético-variant, met Calvin Stengs als rechtsbuiten en Ramiz Zerrouki op het middenveld.

Feyenoord wist de openingswedstrijd in de Champions League in een kolkende Kuip met 2-0 te winnen van Celtic, gevolgd door een 3-2 nederlaag in Madrid tegen Atlético. Gimenez miste beide duels door een schorsing en zal tegen Lazio dus zijn debuut gaan maken in het miljardenbal.

De wedstrijden tegen Lazio lijken cruciaal voor de ploeg van Slot. De winnaar hiervan wordt geacht samen met Atlético door te stromen naar de knock-outfase van de Champions League. De wedstrijd begint woensdag om 18:45 uur in een uitverkochte Kuip.

Bezig met laden …