voetbalzone

Fluitconcerten in Frankrijk voor 'Oli': 'Dit zal niet de laatste keer zijn'

Daniel Cabot Kerkdijk08 sep 2015, 08:05
Laatst bijgewerkt: 08 sep 2015, 08:05
Advertentie

Frankrijk was maandagavond, drie dagen na een oefenzege op Portugal (0-1), te sterk voor Servië. De ploeg van Didier Deschamps boekte in Bordeaux een 2-1 overwinning, al had de score in het vriendschappelijke duel hoger kunnen uitvallen. Olivier Giroud miste een aantal opgelegde kansen en werd vervolgens uitgefloten toen hij in de 62e minuut werd vervangen door Karim Benzema.

Deschamps verdedigde na afloop de wedstrijd van Oli. "Het gaat niet alleen om scoren, hij heeft ook hard gewerkt", zo stelde de bondscoach. "Hij was wat ongelukkig. De keeper had een goede redding in huis en hij had drie goede kansen. De score had inderdaad hoger kunnen uitvallen, maar hij verzet ook veel werk. Hij is in ieder geval de eerste die niet tevreden is over het gebrek aan doelpunten."

"Maar dit gebeurt nou eenmaal. Als het niet Oli is, dan is het wellicht Benzema. Het gaat om de teamprestatie." Giroud, die slechts één van de zes doelpogingen tussen de palen kreeg, accepteerde de kritiek van de fans. "Als je scoort, krijg je applaus. Als je niet scoort, krijg je kritiek. Dat overkomt iedereen. Het is niet eerste keer en het zal ook niet de laatste keer zijn. Maar ik zal terugkomen en hard blijven werken. Ik maak me geen zorgen", zo verzekerde Giroud, die in 39 A-interlands goed was voor 10 doelpunten.


Bezig met laden …