Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Francesco Farioli wil naast Pablo Rosario ook Evann Guessand van OGC Nice naar Ajax halen’

Laatste update:

Francesco Farioli, de kersverse trainer van Ajax, wil zich in Amsterdam herenigen met OGC Nice-spits Evann Guessand. De 23-jarige spits, enkelvoudig international namens Ivoorkust, ligt bij zijn Franse werkgever nog tot medio 2026 vast en is volgens Transfermarkt 8 miljoen euro waard.

De berichtgeving vanuit Frankrijk komt van Foot Mercato, het medium dat onlangs ook de primeur had over de transferperikelen rond Lutsharel Geertruida en de Franse grootmacht Paris Saint-Germain.

Farioli zou Guessand graag naar Ajax halen. De Amsterdammers zijn komende zomer op zoek naar een extra spits achter Brian Brobbey, daar het goed mogelijk is dat Chuba Akpom vertrekt. De naam van Wout Weghorst werd de afgelopen weken hevig gelinkt aan Ajax, maar inmiddels is het al even stil.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Guessand zou dus kunnen gelden als een alternatief voor Weghorst, daar Farioli de 1,88 meter lange aanvalsleider kent vanuit zijn tijd bij Nice. Guessand is een jeugdproduct van de nummer vijf van de Ligue 1. In de afgelopen jaren speelde de spits 67 duels in de hoofdmacht van Nice, waarin hij goed was voor 8 doelpunten en 5 assists. Ook speelde Guessand op huurbasis voor FC Nantes en Lausanne-Sport.

Onder Farioli speelde Guessand vorig seizoen in totaal 1.752 minuten, verdeeld over 38 officiële wedstrijden. Daarin was de in Ajaccio geboren aanvaller goed voor zeven doelpunten en twee assists.

Eerder meldden diverse Nederlandse media al dat Farioli zijn nieuwe club heeft geadviseerd om Pablo Rosario terug te halen naar Amsterdam. De 27-jarige verdediger annex middenvelder ligt nog een jaar vast in Nice. De Fransen zouden zo’n 7 miljoen euro verlangen voor Rosario.

Farioli wilde tegenover ESPN weinig kwijt over zijn voormalig pupil. “Rosario? Ik weet niet of hij terugkomt naar Nederland. Het gaat niet om de spelers die hier nu niet zijn, maar ik ben fan van de speler en hij was erg belangrijk voor mij bij Nice. Maar het is niet netjes om over spelers van andere clubs te praten.”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Ajax traint onder Farioli
Reacties

Zo dodelijk vermoeiend dat we steeds aan allemaal spelers gelinkt worden waar geen sprake van is.

2 juli 2024 om 12:07
0

Helaas. Het is het waar. We zijn als club in twee seizoenen gedegradeerd en veroordeeld tot dit soort aankopen. Ik speel zelf liever met Vos en Rijks dan Rosario en deze peer.

2 juli 2024 om 12:53
0

Farioli kent iedereen nog niet eens, ja dit soort spelers kunnen op aan schaduwlijst staan voor Ajax maar Brobbey, Bergwijn, Sutalo, Sosa om maar een paar te noemen zijn nog niet eens bij een training geweest vanwege EK. Daarnaast zet Farioli (gelukkig) in op totale fitheid van de selectie. kan best zijn dat wanneer hij een speler als Tahirovic op en top fit heeft dat hij die speler stappen kan maken die Farioli ook bevallen. Schaduwlijst is als er mensen afvallen omdat het niveau te laag is of dat er iemand verkocht wordt. Dat is natuurlijk prima en dan komen dit soort spelers in beeld maar wanneer Brobbey voor een goed bedrag weg gaat dan zal deze spits niet goed genoeg zijn als vervanger.

2 juli 2024 om 15:38
0

Alleen in dit specifieke geval dan weer niet, insiders hebben al gemeld dat dit onzin is.

2 juli 2024 om 12:17
0

een aantal dingen:
1. de hele transferwindow lang zijn er over allerlei spelers en allerlei clubs geruchten, dit is zelfs het business model van sommige sites en journalisten. Get use to it.
2. zou niet raar zijn dat farioli geinteresseerd is in spelrs waar hij goed mee heeft samen gewerkt. Hoop dat Ajax managment dat nu tot een minimum houdt, want trainer is een passant.afgelopen jaren heeft aangetoond dat aankopen niet de way is voor ajax en de jeugd moet altijd voorrang krijgen.

2 juli 2024 om 15:47
0

In het eerste punt heb je gelijk, maar bij die tweede is toch wel.wat nuances nodig. Gaat Ajax 2-3-5 spelen komend seizoen?

2 juli 2024 om 13:02
0

Zeker dodelijk vermoeiend. En van welk geld. Ajax zelf meld keurig dat ze nu eerst moeten verkopen

2 juli 2024 om 13:31
0

Ja? Oke gelukkig zeg. We hebben Brobbey Rijkhoff Akpom. Deze spits is het laatste wat we nodig hebben. Een rechtsbuiten, een (links)back, of een creatieve 10, dat zou leuk zijn. Verkopen ook. Gaaei, Avilla, Wijndal, Sosa, Tahirovic, Medic, Forbs, Akpom (voor Weghorst), mogen allemaal weg wat mij betreft en zelfs dan houd je nog genoeg middelmaat over.

Dit is allang ontkracht

6 goals in 34 wedstrijden. veel plezier ermee

Lijkt me onzin. We hebben Brobbey, Akpom, ze willen Weghorst en we moeten bezuinigen.

2 juli 2024 om 12:18
0

Als Akpom weggaat en Weghorst komt niet dan is een extra spits wel noodzakelijk. Maar niet deze.

2 juli 2024 om 12:43
0

Lijkt me niet noodzakkelijk. Heb je Brobbey, Weghorst en Rijkhoff erachter om door te groeien.

2 juli 2024 om 12:48
0

@jtjevtt

Ajaxnl geeft aan (misschien aangepast) dat als Weghorst niet komt, dan ...

Ik vraag mij af hoe groot de kans is dat Weghorst komt. Zijn instelling om te willen spelen kan ook wel eens een transfer in de weg staan.

2 juli 2024 om 13:12
0

Als Weghorst niet komt heb je Weghorst ook niet achter de hand... Rijkhoff heeft nog moeite met de verdedigers van Helmond Sport, dat kan je tweede spits absoluut niet zijn.

2 juli 2024 om 13:25
0

Ik las over het woordje 'niet' heen, excuus mannen. Maar toch heb ik een stuk liever Weghorst (ondanks mijn persoonlijke aversie tegen hem) dan deze jongen.

Geef de jeugd de kans !!!! Ik weet het is een dooddoener. Maar spelers van
8 / 9 miljoen kan niet veel zijn. Die gaan Ajax niet beter maken.

2 juli 2024 om 12:22
0

@nation23,

Spoel je mond.

Martinez, Kudus, Milik, Sanchez, Tagliafico, Berghuis, Rulli, Kaplan....

Allemaal 9 miljoen of minder gekost.

2 juli 2024 om 13:27
0

Apels met peren vergelijken. Andere tijd, andere leeftijd, looptijd contract of gelimiteerde transfersom in contract opgenomen. Desondanks heb je wel een punt dat goedkope spelers wel degelijk elftallen beter kunnen maken.

2 juli 2024 om 13:45
0

Nation23 stelt dat "spelers van 8/9 miljoen niet veel kan zijn", dat is simpelweg niet waar. Ook Hancko, Gimenez, Trauner, Paixao, Sangare, Angelino, etc. kun je aan bovenstaand lijstje toevoegen. Ook al zijn sommigen van die namen een jaar of 3-4 geleden, dat is niet een dusdanig andere tijd dat ze nu ineens het dubbele kosten. En veel van die namen kosten ook echt heel ruim onder de 8-9 miljoen dus daar zit ook nog wel wat marge. Als je goed scout zijn voor dergelijke bedragen zeker wel versterkingen op te halen denk ik hoor.

wat moet je in hemelsnaam met een speler die zo weinig scoort????????

2 juli 2024 om 12:23
0

@puistje,

Hopen dat hij in Nederland meer scoort?
Waar denk jij een spits te halen die er 20+ scoort en voor minder dan 10 miljoen?

2 juli 2024 om 12:49
0

Weghorst ?

Maar je hebt ook een speler nodig die de rol van supersub wil accepteren of ajax als volgende stap wil zien.

2 juli 2024 om 13:33
0

Julián Carranza onlangs door Feyenoord aangetrokken. Probleem is wel dat deze gast net zoveel gele kaarten pakt als doelpunten scoort. 42 kaarten om 43 goals in 95 wedstrijden

2 juli 2024 om 14:08
0

@4fredondo,

Mag ik vragen waar jij die cijfers vandaan tovert?
Bij mij scoort hij namelijk maar 57 keer in 185 wedstrijden, en pakt hij in die zelfde periode ook 42 gele kaarten (bron: transfermarkt).

2 juli 2024 om 12:26
0

Helemaal niets. Dus Ajax haalt hem dan ook niet.

Aandragen kan altijd. Dan moet de scouting er naar kijken. Als die eeen oordeel hebben geveld kan het technisch hart kijken of het ook een positie waar een speler nodig is en tenslotte kan Kroes samen met de financieel directeur dan bepalen of hij ook haalbaar is.

“De naam van Wout Weghorst werd de afgelopen weken hevig gelinkt aan Ajax, maar inmiddels is het al even stil.”

— Door wie? Media over media. Hoe oninteressant.

Neem aan dat wat Rosario kan, Vos ook wel kan en wellicht nog sterker kan worden.
Scheelt je weer 7 mil en levert je straks nog veel meer miljoenen op....

2 juli 2024 om 13:35
0

Ja dat neem ik dus ook aan maar ik weet niet of Kroes en Farioli het met ons eens zijn. Sowieso hebben we op die positie naast Vos ook nog Henderson Tahirovic Mannsverk Van den Boomen. Verkoop eerst eens iets zou je zeggen.

2 juli 2024 om 15:00
0

We hebben vorig seizoen kunnen zien wat er gebeurd als de trainer een lijstje met wensen heeft en de TD vervolgens op eigen inzicht spelers haalt die dus niet op het lijstje van de trainer stonden. Ik denk dat Kroes slimmer is en verwacht dat er minstens een speler wordt gehaald op voorspraak van de trainer. Als is het maar om te voorkomen dat het lijkt dat dezelfde fouten als vorig jaar worden gemaakt.
Ik verwacht niet dat het een heel dure speler zal zijn, maar er zal er een komen.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren