voetbalzone

Fred Rutten is heel dicht bij terugkeer als hoofdtrainer in Eredivisie

Jeroen van Poppel27 jun 2023, 20:00
Laatst bijgewerkt: 27 jun 2023, 20:00
Advertentie

Sparta Rotterdam vertrouwt op de komst van Fred Rutten als nieuwe hoofdtrainer, zo meldt ESPN. De Kasteelclub beschouwt de coach, die vertrokken is uit de technische staf van PSV, als de ideale kandidaat om Maurice Steijn op te volgen. De gesprekken tussen beide partijen bevinden zich al in een vergevorderd stadium en een akkoord is dichtbij.

Rutten heeft een schat aan ervaring als hoofdtrainer, maar deed afgelopen seizoen een stapje terug om assistent te worden van Ruud van Nistelrooij bij PSV. Enkele maanden voor het einde van het seizoen gaf Rutten intern al aan te willen stoppen in die rol, omdat hij weer hoofdcoach wilde worden. Na het plotse ontslag van Van Nistelrooij maakte Rutten het seizoen af als interim-trainer. Rutten was tussen 2009 en 2012 al eens hoofdtrainer van PSV en stond daarnaast ook voor de spelersgroep van onder meer FC Twente, Schalke 04, Vitesse en Feyenoord.

Steijn vertrok deze zomer naar Ajax, dat de ontsnappingsclausule in zijn contract op tafel legde. Sparta zoekt sindsdien een opvolger van de succescoach, die de club naar een zeer verdienstelijke zesde plek in de Eredivisie leidde. Sparta probeerde het bij Danny Blind, die als speler zeven jaar op Het Kasteel actief was. Blind was daardoor vereerd, maar bedankte voor de functie omdat hij geniet van het leven dat hij momenteel leidt.

“Dat verandert als ik ‘ja’ zeg tegen Sparta”, aldus de oud-verdediger tegenover Rijnmond. “Dan moet ik 24/7 beschikbaar zijn en – bij wijze van spreken - m’n bed neerzetten op Het Kasteel. Voor een land, met of zonder Louis van Gaal, sta ik nog open. Voor een club niet meer. Dat heb ik Sparta netjes laten weten.” Sparta ving ook bot bij de Amerikaan Gregg Berhalter en Ron Jans, die vertrokken is bij FC Twente.

Bezig met laden …