voetbalzone

Frenkie de Jong krijgt vanaf 21.00 uur nieuwe kans van Ernesto Valverde

Dominic Mostert25 aug 2019, 19:48
Laatst bijgewerkt: 25 aug 2019, 19:48
Advertentie

Frenkie de Jong heeft zijn basisplaats bij Barcelona behouden. De middenvelder staat vanaf 21.00 uur aan de aftrap in de thuiswedstrijd tegen Real Betis, zo heeft trainer Ernesto Valverde bekendgemaakt. Barcelona hoopt zich te herpakken na de 1-0 nederlaag bij Athletic Club in de eerste competitiewedstrijd, vorige week vrijdag.

Zaterdag werd al duidelijk dat Barcelona zich tegen Betis moet zien te redden zonder Lionel Messi. De grote ster van de regerend kampioen behoort niet tot de wedstrijdselectie: hij is herstellende van een kuitblessure die hem in Bilbao ook al aan de kant hield. Woensdag hervatte Messi de groepstraining, maar het duel met Betis komt nog te vroeg. Luis Suárez en Ousmane Dembélé kampen met spierblessures en maken evenmin deel uit van de selectie.

Zodoende kent de opstelling de nodige wijzigingen ten opzichte van het eerste competitieduel. De voorhoede wordt gevormd door Rafinha, Antoine Griezmann en Carles Pérez; tegen Bilbao vielen Rafinha en Pérez allebei in. De Jong krijgt op het middenveld gezelschap van Sergio Busquets en Sergi Roberto. Busquets wordt opgesteld in plaats van Carles Aleñá, die vorige week negentig minuten op het veld stond.

Opstelling Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Lenglet, Alba; Busquets, De Jong, Sergi Roberto; Rafinha, Griezmann, Carles Pérez.

Bezig met laden …