voetbalzone

Frenkie de Jong verdwijnt vanavond bij Barcelona uit de basis

Demen Bulbul24 sep 2019, 19:38
Laatst bijgewerkt: 24 sep 2019, 19:38
Advertentie

Frenkie de Jong begint dinsdagavond niet in de basis bij Barcelona voor de thuiswedstrijd tegen Villarreal. Trainer Ernesto Valverde kiest op het middenveld voor Sergio Busquets, Arthur en Sergi Roberto. Voorin heeft Lionel Messi voor het eerst dit seizoen een basisplaats. Het is voor het eerst dat Messi, Luis Suárez en Antoine Griezmann samen voorin starten.

Het is voor het eerst dit seizoen bij Barcelona dat De Jong genoegen moet nemen met een reserverol, na achtereenvolgende basisplaatsen tegen Athletic Club, Real Betis, Osasuna, Valencia, Borussia Dortmund en Granada. Afgelopen zaterdag speelde de international van het Nederlands elftal nog negentig minuten in de met 2-0 verloren competitiewedstrijd tegen Granada.

De Jong werd toen op het middenveld bijgestaan door Sergi Roberto en Ivan Rakitic. Sergi Roberto behoudt vanavond als enige middenvelder zijn basisplaats, terwijl Rakitic zelfs helemaal niet bij de wedstrijdselectie zit. Messi speelde tegen Granada als invaller de tweede helft mee en kan vanavond voor het eerst dit seizoen rekenen op een basisplaats. De terugkeer van de Argentijnse vedette gaat voorin ten koste van Carles Pérez.

Opstelling Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Lenglet, Junior; Busquets, Arthur, Sergi Roberto, Messi, Luis Suárez, Griezmann

Bezig met laden …