voetbalzone

Gasperini: 'Dit is beschamend, we hadden het nooit weg mogen geven’

Robert Smid06 aug 2011, 17:59
Laatst bijgewerkt: 06 aug 2011, 17:59
Advertentie

Het was een aparte gewaarwording in Beijing, dat het toneel was voor de Supercoppa, de Italiaanse Supercup. In plaats van een stadsderby tussen AC Milan en Internazionale op Italiaans grondgebied, werd de wedstrijd in China afgewerkt. De massaal toegestroomde supporters konden echter genieten van een aantrekkelijk schouwspel, waarin AC Milan uiteindelijk de sterkste bleek (2-1). De eerste prijs van het seizoen 2011/12 is dus binnen.

/

Massimiliano Allegri had wat dat betreft dus genoeg redenen om te genieten. De oefenmeester van de Rossoneri zag dat zijn manschappen het zwaar hadden. “Het was een zeer lastige wedstrijd, verre van makkelijk om zo het seizoen te beginnen”, zo stelde hij aan Calciomercato vlak na de wedstrijd. “We begonnen absoluut niet goed, maar we gaven niet op. We groeiden in de wedstrijd en wisten het uiteindelijk naar onze hand te zetten.”

En waar Allegri dus opgelucht ademhaalde, was Gian Piero Gasperini zeer teleurgesteld over de uitslag. Bij een 0-1 voorsprong dankzij een doelpunt van Wesley Sneijder had Internazionale de wedstrijd volledig onder controle, maar de ploeg verslapte. “Het is beschamend dat we hebben verloren, we hadden dit nooit weg mogen geven. We hadden alles onder controle, maar konden het tempo niet behouden in de tweede helft.”

Uiteraard werden er direct na de wedstrijd in China meerdere vragen over de toekomst van Wesley Sneijder gesteld. De oefenmeester van Internazionale had echter niet al te veel zin om te gaan speculeren over de toekomst van zijn spelmaker. “Ik heb op dit moment geen idee wat er gebeuren gaat. Als er wat meer bekend is kunnen we ons gaan beraden over mogelijke stappen.” Manchester City zou een megabod uit willen brengen op de Nederlander.

Bezig met laden …