voetbalzone

Gebeten hond bij Ajax staat tóch op 81 in top 100 duurste spelers

Jordi Tomasowa07 jun 2023, 16:25
Laatst bijgewerkt: 07 jun 2023, 16:25
Advertentie

Manchester City-spits Erling Haaland is volgens CIES op dit moment de meest waardevolle speler ter wereld. Vinícius Júnior (Real Madrid) en Bukayo Saka (Arsenal) completeren de top drie. Het in Zwitserland gevestigde onafhankelijke onderzoeksbureau, dat zich bezighoudt met statistische studies over voetbalgerelateerde onderwerpen, heeft in een lijst van de duurste honderd spelers plaats ingeruimd voor vijf Nederlanders.

Het CIES trekt op basis van onder meer data en statistieken conclusies over de transferwaarde van een speler. In samenspraak met experts is een lijst van de duurste honderd spelers samengesteld. Haaland is de onbetwiste nummer één. De spits was dit seizoen namens Manchester City goed voor 52 goals in evenzoveel duels. Zijn marktwaarde wordt door het onderzoeksbureau geschat op 245,1 miljoen euro.

Volgens de berekeningen van CIES is Cody Gakpo momenteel de duurste Nederlander. De aanvaller van Liverpool is terug te vinden op de 26ste plaats met een marktwaarde van 87 miljoen euro. Frenkie de Jong (77,2 miljoen, plaats 41), Matthijs de Ligt (68,3 miljoen, plaats 63), PSV'er Xavi Simons (67,3 miljoen, plaats 65) en Ajacied Kenneth Taylor (61,5 miljoen, plaats 81) kunnen ook rekenen op een plek in de top honderd.

Waar Gakpo, De Jong, De Ligt en Simons terug kunnen kunnen kijken op een uiterst succesvol seizoen, was Taylor onder veel Ajax-supporters in de afgelopen weken juist de gebeten hond. De middenvelder werd in een seizoen met pieken en dalen bij Ajax wel verkozen als Talent van het Jaar. Taylor en Simons zijn niet de enige Eredivisie-spelers in de lijst. Ajacied Mohammed Kudus staat op plek 99 met een waarde van 53,5 miljoen euro.

De volledige lijst met marktwaardes van het CIES is hier te vinden.

Bezig met laden …