Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gemiste kansen worden Ajax fataal bij officieus debuut van Francesco Farioli

Laatste update:

Francesco Farioli heeft verloren bij zijn officieuze debuut voor Ajax. De Amsterdammers namen het op tegen PEC Zwolle en kregen met name na het eerste uur genoeg kansen, maar konden een nederlaag niet voorkomen: 0-1. Anthony Fontana was verantwoordelijk voor de enige treffer van de wedstrijd.

Farioli kon logischerwijs nog niet beschikken over Brian Brobbey en Steven Bergwijn, terwijl de al uitgeschakelde Kroaten Josip Sutalo en Borna Sosa nog genieten van hun vakantie. Ahmetcan Kaplan is nog met Turkije actief op het EK in Duitsland en was er vrijdagmiddag dus ook niet bij. Diant Ramaj begon onder de Amsterdamse lat, met voor hem Devyne Rensch, Jakov Medic, Dies Janse en Jorrel Hato.

Op het middenveld konden Jordan Henderson, Branco van den Boomen en Kenneth Taylor rekenen op een basisplaats. De voorhoede bestond uit Carlos Forbs, Chuba Akpom en Mika Godts. Laatstgenoemde begon goed aan de wedstrijd en was meermaals gevaarlijk met de bal aan zijn voet. Zo schakelde de Belg na vijf minuten zijn directe tegenstander uit om de bal vervolgens terug te leggen op Rensch, die zijn inzet hoog over zag vliegen.

Ajax kreeg de grootste kans van de openingsfase na een kwartier spelen. Carlos Forbs tikte de bal langs de uitkomende Kenneth Vermeer, maar Eliano Reijnders kon nog net voorkomen dat Godts het laatste zetje kon geven en zo kon scoren. Vijf minuten later kwamen de bezoekers op voorsprong dankzij een goal van Fontana.

Gabriël Reiziger stuurde Reijnders weg met een uitstekende steekbal. Laatstgenoemde leek om Ramaj heen te willen dribbelen, maar dat kon de Amsterdamse defensie voorkomen. Via de kluts en met wat geluk kwam de bal uiteindelijk bij Fontana terecht, die Ramaj met een schot in de rechterbovenhoek verschalkte: 0-1.

PEC wilde de voorsprong zo snel mogelijk uitbreiden en dat lukte in de minuten na de openingstreffer nog bijna ook. Zo moest Medic met een verdedigende actie een doelpunt voorkomen en kon Ramaj een kopbal van dichtbij over kijken. Medic nam het doel van Vermeer kort voor rust onder vuur, maar zonder succes. Laatstgenoemde moest ook nog in actie komen na een knap schot van Taylor.

Godts kwam het dichtst bij de gelijkmaker in de eerste helft. De Belgische dribbelaar zag zijn geplaatste schot maar nét langs de voor hem verkeerde kant van de paal vliegen. Na rust ging Ajax door met de jacht op de 1-1, die Hato eigenlijk had moeten maken in de 53ste minuut. De linkspoot had de bal voor het intikken na een goede voorzet van Forbs, maar Jasper Schendelaar kon nog redding brengen en daardoor een tegentreffer voorkomen.

Na een uur spelen werden alle spelers van Ajax naar de kant gehaald. Farioli bracht onder anderen Anton Gaaei, Owen Wijndal, Sivert Mannsverk, Benjamin Tahirovic en Julian Rijkhoff binnen de lijnen. Kian Fitz-Jim, die ook was ingevallen, was verantwoordelijk voor de eerste actie van het nieuwe Amsterdamse elftal. De middenvelder kwam met een geweldige dribbel langs zijn directe tegenstander, maar schoot recht op Schendelaar af.

Schoten van Christian Rasmussen en Rijkhoff bleken eveneens een prooi voor Schendelaar. Eerstgenoemde kwam er na ruim tachtig minuten spelen nog razendsnel uit op de counter, behield het overzicht en legde de bal breed op Kristian Hlynsson. De IJslander leek de bal voor het inschieten te hebben, ware het niet dat de defensie van PEC dat schot nog net kon kraken en zodoende een gelijkmaker kon voorkomen. Die gigantische kans had er eigenlijk in gemoeten voor Ajax. Datzelfde gold in de slotfase voor een schot van Fitz-Jim, die vanaf enkele meters hoog over schoot.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Ajax traint onder Farioli
Reacties
5 juli 2024 om 16:00

Toch een prima Ajax gezien. Lijkt eindelijk een idee in te zitten (nog niet te vroeg juichen) en uiteindelijk had het wel 5-1 kunnen worden met het aantal gemiste kansen...

5 juli 2024 om 16:01

Die laatste kans van Fitz-Jim, hoe kun je 'm missen lol.

5 juli 2024 om 16:26

voetbal gaat niet om kansen maar om doelpunten

5 juli 2024 om 16:36

En oefenduels in de voorbereiding gaan niet zozeer om resultaat maar meer om ontwikkeling.

Laat het spel(idee) van Ajax nou net het probleem van afgelopen seizoen zijn. Ik denk dat alle supporters liever zien dat we nu vanuit een idee voetballen en nu allemaal kansen missen dan dat we toevallig door een zondag schot hadden gewonnen met hetzelfde soort spel als afgelopen seizoen.

5 juli 2024 om 17:41

Om doelpunten te maken moet je eerst kansen creëren

5 juli 2024 om 17:47

Had........

5 juli 2024 om 20:31

In een voorbereiding is dat niet het begin hoor. Begint met communicatie, tactiek, afstemming erin krijgen, komt spits in de bal, gaat CAM diep, man overnemen in opbouw, backs van buiten naar binnen in 2e fase opbouw, dat soort zaken begint het mee in de voorbereiding. Ook conditie opbouw ed.

Daarna gaat het om dat vertalen in kansen creeeren en geen kansen weg geven.

En daarna pas in kansen omzetten in goals en het voorkomen van tegengoals. In dit soort potjes boeit een uitslag totaal niet, pas in laatste fase van een voorbereiding wil met goed gevoel de competitie in.

Pff wat een kansen de 2de helft. Zou Wijndal houden kan een goede aangever voor Weghorst worden.

5 juli 2024 om 15:59

Wijndal had bij AZ toch altijd die goede voorzet/teruggetrokken bal? Hij doet alles nu zo blind

5 juli 2024 om 16:01

Prima voorzetten vandaag had de pech dat er geen spelers voor de goal waren op tijd

5 juli 2024 om 16:08

Mwah vond ik niet. Gaeij zijn voorzetten waren veel beter.

5 juli 2024 om 16:45

Klopt, heeft in zijn laatste seizoen bij AZ, waar hij echt minder was dan in eerdere seizoenen, nog 11 assists gegeven geloof ik. Hij kan het ook wel, alleen het moet er ook uitkomen. Zou ook helpen als er meer een type als Karlsson voor hem zou staan die ook graag naar binnen gaat en zo voor gevaar kan zorgen.

5 juli 2024 om 17:50

Dan is het toch geen prima voorzet.....

5 juli 2024 om 16:01

Brobbey bank, of gaat die verkocht worden?

5 juli 2024 om 16:03

Akpom weg Brobbey 1ste spits en Weghorst als pinchitter

5 juli 2024 om 16:04

brobbey bank na afgelopen seizoen haha zou wel weer bij het beleid van afgelopen 2 jaar passen ja, nice one.

5 juli 2024 om 16:15

Ik zou de voorkeur geven aan Weghorst.

5 juli 2024 om 16:27

Weghorst gaat echt niet komen voor een rol als pinchhitter

5 juli 2024 om 17:03

@rkc33 daar gaat Woutje niet mee akkoord.

5 juli 2024 om 17:34

Niemand is zeker van een basisplaats ook Weghorst moet het verdienen.

5 juli 2024 om 17:36

Weet je niet Weghorst is niks anders gewend.

5 juli 2024 om 16:05

Dan moet Weghorst wel eerst vastgelegd worden ajaxrkc33. Van wat ik ervan gezien heb, zou dat geen overbodige luxe zijn. Akpom en Forbs mogen per direct weg, hoef je niet mee te wachten tot 1 augustus. Daarnaast is een rechtsbuiten, een rechter centrale verdediger en een nummer 10 met scorend vermogen zeer welkom. Positief vanmiddag was het hoog druk zetten door het hele team en het oogt allemaal fitter. Ik mis echter de spelers met technische bagage en inzicht.

5 juli 2024 om 16:08

Las vandaag berichten over de financiële situatie, dat wordt moeilijk denk ik. Misschien een verrassing vanuit de jeugd of van scouting.

5 juli 2024 om 16:09

Komt naar het EK wel goed. Dan komt de transfermarkt op gang

5 juli 2024 om 16:14

Hoezo Forbs weg. Had gewoon meer rendement dan Godts. Leuk als je kan dribbelen, maar als dat uiteindelijk altijd strand, dan schiet dat niet op. Fors had nog een aantal goede voorzetten en slimme passes. Daarbij mag zo ongeveer het hele middenveld way mij betreft vertrekken. Brengen echt veel en veel te weinig. Niet dynamisch, nauwelijks diepgang en het ergste is, daar heb je alle spelers al. Het is niet zo dat daar nog betere spelers terug moeten komen van vakantie of EK. Baart mij toch wel wat zorgen. Idee van Fariolli is duidelijk.

5 juli 2024 om 17:12

Eens, van mij krijgt Forbs nog een seizoen de kans.

5 juli 2024 om 20:10

Forbs speelde vandaag anders best aardig. Akpom werkte ook hard, miste alleen kansen. Beide hoeven van mij absoluut niet weg. Je kunt beter afscheid nemen van Berghuis en wellicht Bergwijn, alleen denk ik dat Bergwijn onder deze trainer ook 10x beter gaat spelen.

Ondanks het resultaat zag het er al beter uit als vorig seizoen. Als je een beetje normaal omspringt met de kansen was 5-1 geen gekke uitslag geweest. Mooi ff trainen op afronden dus!

5 juli 2024 om 16:00

Beide ajax opstellingen herbergden spelers die in hun eentje meer waard zijn dan de selectie van pec bij elkaar. Dat je niet groots en moois wint prima, dat er nog veel spelers missen prima, maar je had hier wel beter voor de dag moeten komen als ajax zijnde.

5 juli 2024 om 16:16

Nee je had meer af moeten maken. Zoveel hebben ze niet weggegeven en ondanks een vrij statisch middenveld zijn er voldoende kansen gecreëerd. Ze werden alleen niet afgemaakt.

5 juli 2024 om 16:16

Het interview met de Boer ook. Mwah, ik zie nog geen echte verbetering met vorig seizoen... daaruit blijkt gewoon dat hij het gewoon echt niet ziet. Er zat tenminste een plan achter wat er gebeurde en er werd inzet getoond.

5 juli 2024 om 18:55

Dat het er beter uitzag dan vorig seizoen is niet zo moeilijk hehe

Wel mooi dat Ajax de weg omhoog vind igg

5 juli 2024 om 22:09

Ajax had vorig jaar ook wel in elke wedstrijd, behalve tegen Feyenoord, zat kansen. Toen wilde het ook niet lukken met dezelfde spelers. Hoeveel moeten ze nog meer trainen erop?

Aaah nice het seizoen beginnen waar we geëindigd waren😅

5 juli 2024 om 15:59

Niet gekeken dus begrijp ik?

5 juli 2024 om 16:01

Das het probleem met iedereen op het forum. Pec had qua veldspel niks in te brengen. het enige wat ontbrak was scorend vermogen anders was het zo 4/5-1 geworden.

5 juli 2024 om 16:02

Maakt toch niet uit dat je het laatste half uur als Ajax zijnde veel kansen krijgt tegen PEC Zwolle? Haha, waar gaat dit over. Je speelt tegen een ploeg die 9 miljoen waard is.. kom op

5 juli 2024 om 16:22

De goal van PEC is net zo hoog en breed als die van andere tegenstanders....

5 juli 2024 om 17:04

Je mag er zeker niet te veel waarde aan hechten.

Maar er waren een paar dingen die ten opzichte van het afgelopen jaar of misschien wel de afgelopen 2 jaar wel opvielen.
Er leek een idee te zitten achter het druk zetten bijvoorbeeld. Dat heb ik vorig jaar onder Steijn in geen van de oefenwedstrijden kunnen zien, niet heel gek dat het er daarna ook niet uit kwam.
De rest verdediging was eigenlijk altijd op orde, ook daarvoor geld dat dat vorig jaar ook in de voorbereiding al een issue was.
Aanvallend best een paar leuke patronen gezien, ook daar ontbrak het vorig jaar in deze fase aan.

Als je kijkt naar wat de spelers gekost hebben en het niveau wat ze in principe zouden moeten kunnen halen en in de context van de voorbereiding was het ook niet heel schokkend of zo wat er gebeurde. Alleen denk ik dat de meeste Ajax fans op dit moment al lang blij zijn dat ze buiten de uitslag om een "normaal" spelbeeld hebben gezien tegen een club als PEC na het afgelopen seizoen.

Prima pot gezien. Idee van Farioli is duidelijk. Jammer dat de ballen er dan niet in gaan, maar goed. Resultaat is verrevan belangrijk. Dit was reden tot tevredenheid, ondanks de score.

5 juli 2024 om 16:01

Alhoewel ik vind dat ajax had moet winnen heb je wel gelijk. Psv verloor vorig jaar volgens mij ook de eerste oefenwedstrijd en kijk wat voor seizoen het geweest is. Wat dat betreft zegt dit natuurlijk niets

5 juli 2024 om 16:11

Ehvmrc: inderdaad, en in het seizoen dat Ajax de finale CL haalde, was de gehele voorbereiding dramatisch slecht, met slecht spel en nul overwinningen. Zo zie je maar weer.

5 juli 2024 om 16:14

Ik kijk bij oefenpotjes zelf nooit naar het resultaat, al helemaal niet na afgelopen seizoen. Ik heb vandaag voldoende aanknopingspunten gezien. Ballen gingen er niet in. Dat kan gebeuren. Het spel zelf was prima en hoopgevend. Het resultaat kijk ik dan maar doorheen.

5 juli 2024 om 16:01

Je voorhoede is er natuurlijk ook nog niet. Heb de pot gemist, maar goed te lezen dat er positieve reacties zijn. Hopelijk zet Farioli dit team naar zijn hand en komt ajax er weer bovenop

5 juli 2024 om 16:18

Eerste helft was minder. Tweede helft een stuk beter. Kansen niet gemaakt. Ajax werd een stuk beter na een hele rits wissels, toegegeven. Maar het idee was helder en dat was goed om te zien. Vollebak vooruit, hoog opjagen, bal snel veroveren, aanvallend voetbal.

5 juli 2024 om 16:07

Dat moet de burger moed geven! Tijdje geleden alweer dat je bij Ajax een duidelijk plan zag. Meer kan Farioli ook niet doen, de rest is kwaliteit. Het gebrek aan afronding was in mijn ogen niet per se pech. Echt heel slap. Maar onder aan de streep speel je fris, positief voetbal. Heeft die Farioli toch snel voor elkaar gekregen.

5 juli 2024 om 16:16

Eens hoor. Dit was zeker niet alleen pech. Kwaliteit is het ook sowieso. Maar ik ben allang blij dat ik een plan en een idee zie tijdens het eerste potje van het seizoen. Het idee is duidelijk, dat geeft in ieder geval voldoening.

Dat je hier verliest heeft puur met de afwerking te maken.

PEC had qua veldspel niks in te brengen.

5 juli 2024 om 16:06

Ik heb nog nooit veldspel een wedstrijd zien winnen.

5 juli 2024 om 18:20

Verschil van selectie is +/- 200m...

Heb alleen de tweede helft gezien maar daar moet je er gewoon 3/4 maken. Komen voorin wel echt kwaliteit tekort nog

5 juli 2024 om 16:00

Naja komt mede ook door de afwezigheid van wat jongens natuurlijk. Maar dat er wat bij moet is voor iedereen wel duidelijk. Samenstelling van het middenveld was bijv. ook verre van ideaal. Maar dat is wel van ondergeschikt belang in de voorbereiding.

5 juli 2024 om 16:04

Ja Van den Boomen zou ik eigenlijk weg doen? Kan het totaal niet belopen

Prima dingen gezien, stemt mij tevree. Verre van ideale formaties op dit moment in de voorbereiding. Hopelijk kan Berghuis snel minuten gaan maken.

Dit wordt weer een jaartje ballen tussen plek 5 en 10. Hoog tijd dat er dan maar eens wat rijke Amsterdammers met hart voor de club geld in gaan pompen want dit is een aflopende weg het ravijn in.
PSV en Feyenoord versterken zich alweer flink, Ajax kan niks of wil niks en denkt dat een trainer met zijn toverstafje komt zwaaien en alles weer opgelost is. Maar ook Farioli kan van stront geen chocola maken.
Met deze selectie sta je voor een mission impossible.

5 juli 2024 om 16:04

Welke versterkingen heeft psv en feyenoord nu gehaald? Ook nog helemaal niemand. Pas na het EK gaat het lopen, kap met janken. Ook in slechte tijden ben je Ajacied.

5 juli 2024 om 16:10

PSV Driouch en Flamingo, Feyenoord onder andere al die talentvolle back van Costa Rica die ze op de Copa America gescout hebben. Ajax moet het eerste aan de bak en blinkt uit in niets doen.
Kopie van vorig seizoen en we weten hoe dat is gegaan.

5 juli 2024 om 16:24

Ajax moet eerst verkopen, als we CL gehaald hadden, dan had je al aankopen gezien. Dat is niet het geval en daar moeten we mee dealen. Dan is er ook nog een EK waardoor de markt laat op gang komt. Houd je domme negatieve gezeur gewoon voor. Het is onzin wat je zegt, pure flauwekul. Als de selectie zonder aankopen compleet is dan zou het er ook al beter uit zien, alleen er zijn nog een paar op vakantie of op een EK. En nog een enkeling met een kleine achterstand.

5 juli 2024 om 16:44

Driouch en Flamingo, nou nou nou. Echte toppers! Die back van Costa Rica, kom op! Haal even adem gap.

5 juli 2024 om 16:04

Dat je nu met je hart spreekt en niet met je verstand is wel duidelijk.

Er komt heus nog wel wat bij en je gaat gewoon meespelen om plek 3.

Dit gaat wel een paar seizoenen duren, dit was al wel duidelijk toch?

Enige wat eraan ontbrak was een doelpunt of 4. Verder een redelijk tot goede wedstrijd gezien. Je mist doelpuntenmakers. Het gaat zeker niet makkelijk worden dit seizoen.

redelijk tevreden met wat ik heb gezien voor een eerste wedstrijd. tuurlijk alles kan nog beter. maar je ziet wel dat er een idee achter het drukzetten zit. Nu moeten de spelers vertrouwen krijgen en dan vallen die doelpogingen er ook vanzelf wel in.

Wel fijn dat sommige dingen dus blijkbaar niet veranderen haha

Tja een middenveld met Taylor, branco en hendo ziet er niet uit. Nul beweging. Na 60 min zag je al veel meer beweging met o.a. fitz Jim Rasmussen en gaai. Bij laatste ontbeert het gewoon aan voetbalkwaliteiten. Maar eerste uur erg gestoord aan passiviteit.

5 juli 2024 om 20:13

Gaeei speelde gewoon prima. Branco en Taylor lijken niet echt te passen in het spel van de trainer. Beide schakelen traag om, en Farioli wil juist dat dit snel gebeurd.

Heb alleen het laatste halfuur gezien. Daarin heeft Gaaei zowat 8 ragfijne voorzetten gegeven die je er alleen maar in hoeft te tikken. Aan de andere kant peerde Wijndal de bal steeds over de hele over de zijlijn. Wel lekker fel flankvoetbal. Patronen vond ik duidelijk zichtbaar. Ajax speelde goed, alleen totaal geen daadkracht voorin. Slappe hap in de afronding. PEC was echt dramatisch onmachtig. Die hebben echt geen lol aan deze 0-1 beleefd.

Bijzonder hoe dit artikel is geschreven. Alsof Ajax tegen een nietszeggende club heeft gespeeld: de opstelling van Zwolle komt niet eens voor en bij alle aanvallende acties van Zwolle worden de verdegdiger of keeper van Ajax benoemd ipv de Zwollenaar.

Anyway, is een oefenwedstrijd, maar ik kan mij voorstellen dat Farioli dit anders had gezien, zoveel spelers worden niet gemist.

5 juli 2024 om 16:06

Nouja, je mist toch brobbey, berghuis, bergwijn en een aantal basiswaardige verdedigers

Eerste 60 minuten zeer matig. Alleen Dies Janse prima en Godts oké, maar te weinig rendement. Van den Boomen was verschrikkelijk op een statisch middenveld met Henderson en Taylor die onzichtbaar waren. Hato op linksback heel matig, niet meer doen daar. Rensch en Medic ook matig.

Laatste 30 minuten een stuk beter.

Baas en Gooijer als duo zeer stabiel en voetballend goed. Gaaei en Rasmussen prima koppel en Fitz-Jim maakte een hele goede indruk met zijn acties en handelingssnelheid. Ontbrak de laatste 30 minuten alleen aan rendement.

Als ze Fitz-Jim verkopen zijn ze gek. Kan weer een dure aankoop besparen en moet gewoon op het middenveld.

5 juli 2024 om 16:10

Medic speelde toch ook gewoon prima?

5 juli 2024 om 16:15

Medic vond ik soms te laat komen waardoor je een kans tegen krijgt en levert 1x een simpele bal in waardoor je eruit wordt gecounterd.

Gooijer jonger en beter, dus doorselecteren.

5 juli 2024 om 17:05

Medic is kopsterk, verlegde het spel een paar keer prima met een strakke inspeelpass en durfde vooruit te verdedigen. Hij beviel me prima, ook al is het nog maar vroeg in de voorbereiding.

5 juli 2024 om 16:11

Baas stond wel een moment verkeerd te dekken, waardoor hij moest vasthouden en geel kreeg. Daar moet hij van leren. Voor de rest heb ik Zwolle de 2e helft niks zien doen qua aanval (op die hete kroket van Pasveer na).

5 juli 2024 om 17:06

Is ook geen centrale, maar vulde het alleraardigst in naar mijn mening.

Makkelijk voor al die dropveters hier die de ballen uit hun string lachen zonder maar een minuut van deze wedstrijd te hebben gezien. PEC is 1x in de 16 geweest en maakt een geweldige goal. Ajax is 75 minuten lang de bovenliggende partij en vergeet 3 of 4x te scoren. De pure afgunst is weer heerlijk zichtbaar, word eens volwassen man, kleine kindertjes hier

5 juli 2024 om 16:55

De bovenliggende tegen PEC Zwolle. Laten we maar zeggen dat een kinderhand snel gevuld is.

Ah het voorseizoen, waarin mensen conclusies trekken uit totaal betekenisloze potjes. Ik heb er weer zin an.

Ik ben geen ajaxfan maar de eredivisie is toch leuker met Ajax op niveau

Het resultaat is natuurlijk slecht, maar het spel was bij vlagen erg goed en er werd vaak ook goed druk gezet op de defensie van PEC. Er waren genoeg kansen om hier makkelijk te winnen.

Een zorgen puntje van mij is of de type spelers die Ajax momenteel beschikbaar heeft wel bij elkaar aansluiten. Een Taylor bijvoorbeeld is geen slechte voetballer, maar werd nu totaal niet gebruikt, omdat Akpom hoger op het veld weinig lage ballen kreeg om neer te leggen voor bijvoorbeeld Taylor.

Een van den Boomen lijkt mij het beste als hij direct naast een nummer 6 kan staan om vanaf daar het spel te verdelen, maar met de aanwezigheid van Henderson lijkt hij niet vrij te kunnen bewegen om met passes te strooien.

Zo zijn er nog meer koppeltjes waar ik momenteel vraagtekens bij heb, waardoor ik mij af vraag hoe Farioli van de huidige spelers een functioneel team kan maken.

Plak bij deze selectie een Weghorst en het was hier 4-1 geworden. Als niet Ajacied is het goed om te zien dat er een idee in het spel van Ajax lijkt te zitten. Zin in het nieuwe seizoen!

Pff.. door het leuke EK is het allemaal weer een beetje naar de achtergrond gezakt. Maar ga van deze kwaliteitsarme groep maar iets maken als Farioli zijnde. Die man valt niet te benijden. Als je de namen Medic, Forbs, Akpom, Forbs, Gaaei, Mannsverk en Tahirovic weer leest schieten de tranen je weer in de ogen. Ze lopen er nog steeds allemaal rond. De boze droom is nog steeds niet voorbij. En dan komt ons komische duo Sosa en Sutalo ook nog terug.

5 juli 2024 om 16:08

Er gaan nog wel wat spelers vertrekken verwacht ik maar dan zou het fijn zijn als ze een beetje presteren in de oefenpotjes. Ik heb de wedstrijd niet gezien maar het is wel een voorwaarde dat ze minuten blijven maken met Forbs, Medic, Tahirovic etc zodat je ze in de "etalage" kan zetten.

5 juli 2024 om 16:16

Je noemt ook allemaal namen die op de nominatie staan om te vertrekken

Ik heb mij verbaast dat Ajax vorig seizoen FItz-Jim terug haalde en vervolgens geen gebruik van hem maakt maar wel van houthakkers als Tahirovic.

Hoe kijken Ajax supporters hier tegen aan? Fitz-Jim ziet er misschien wat "bijzonder" uit maar voetballend is hij de beste middenvelder die je hebt?

5 juli 2024 om 16:18

Ik vind hem de beste middenvelder en heb mij veel geërgerd vorig seizoen aan het gebrek aan kansen voor hem. Terwijl hij zo nodig was op de constant statische middenvelden.

Dat geeft gelijk veel aan over de trainers zoals Van t’ Schip. 0 inzicht.

Als hij wordt gebruikt dit seizoen gaat hij een revelatie worden.

5 juli 2024 om 16:18

Inprincipe is Fitz-Jim inderdaad de beste middenvelder van allemaal. Die 30 minunten die hij mocht spelen heb ik meer gezien van hem dan alle andere middenvelders. Lekker houden en minuten gaan geven, kost je namelijk niks en later misschien nog leuk geld opleveren!

5 juli 2024 om 16:31

Zeker veeel beter dan van den boomen en tahirovic.

5 juli 2024 om 17:16

Fitz-Jim lijkt vorig seizoen in ieder geval fysiek een enorme stap te hebben gezet. Hij was altijd een enorm lichtgewicht maar er lijkt aardig wat spiermassa bij gekomen te zijn de afgelopen maanden.

Ik denk dat hij in potentie zeker de beste is van de namen die jij noemt. Alleen was hij in mijn ogen altijd een beetje een zaalvoetballer en kon het daarom ook wel begrijpen dat hij niet mee deed. Ajax zat in een fase waarin er meer gevraagd werd dan mooi voetbal alleen.
Je moet ook gewoon qua loopvermogen en fysiek mee kunnen. Het zelfde geld een beetje voor Unuvar. Ik denk dat als je puur naar techniek gaat kijken dat hij misschien wel de beste speler is in de selectie, alleen komt hij (nog) te kort op alle andere fronten.

In mijn ogen werd hij ook helemaal niet terug gehaald om hem veel te laten spelen. Hij kwam terug omdat Ajax nog maar 3 fitte middenvelders in de selectie had zitten en de geblesseerde spelers er nog een paar weken na de winterstop uit zouden liggen. Alleen toen Henderson kwam werd zijn terugkeer eigenlijk overbodig.

5 juli 2024 om 18:27

Fitz-Jim is alleen fysiek veel beter dan Unuvar dus ik zie voor hem geen reden om niet aan te kunnen haken.

het blijft moeilijk om uit dit soort wedstrijden conclusies te trekken. Ondanks dat vond ik het optreden van vooral Henderson en vd Boomen wel tegenvallen.

5 juli 2024 om 16:15

Aanrader wel om de analyse op VI pro te lezen

Dit was zo veel beter dan vorig seizoen. Er zat een idee achter, er was inzet en het samenspel liep nu al beter dan vorig seizoen. Er werd naar voren gespeeld. Ze hebben niet gescoord, maar er is genoeg gecreëerd. Als de spelers iets scherper waren waren er minimaal 3 ingevlogen. PEC had beina geen kansen.

Dit soort potjes zeggen natuurlijk nog niet zo veel. Tuurlijk, je wint ze liever, maar geen man overboord.

Zag er meerdere momenten prima uit, met een beetje meer scherpte win je met 5-1. Paar spelers waar je wel iets van verwacht vielen me heel erg tegen zoals vd Boomen. Vind persoonlijk Rensch en Hato als backs ook echt 3x niks.

Ik heb die Rijkhoff al eens wat vaker gevolgd in zijn wedstrijden voor (jong) Ajax, maar dat houdt niet over. Hij schijnt talent te hebben, alleen heb ik het nog amper kunnen ontdekken. Ook vanmiddag in zijn half uur ging er weer veel verkeerd. En mist gemakkelijke en redelijke kansen. Nee, die is nog lang niet zo ver dat hij de spits van het toekomstige Ajax zal worden. Hij heeft mij in ieder geval nog niet overtuigd. Daarnaast viel ook weer het scorende onvermogen van de Ajax selectie op. Als laatste voorbeeld een in de laatste minuut compleet vrijstaande Fitz-Jim die onbeheerst overschiet, daar waar een geplaatst balletje gewoon doelpunt had opgeleverd. Zelfde mankement - geen rust bij het afwerken -zie je ook bij de overbodige Rasmussen. Tja, Ajax moet inderdaad nog van veel spelers af, want b.v. een Baas of Rasmussen zijn eigenlijk al gewogen en te licht bevonden, maar zijn contractspeler (zonder waarde). Kroes moet aan de slag!

5 juli 2024 om 16:42

Pinko, je moet toegeven dat Fitz-Jim verder gewoon een sterke pot speelde. Betere speler dan jongens als Van den Boomen en Tahirovic.

5 juli 2024 om 16:58

@ajax12321
Hopelijk zaten er scouts voor hem op de tribume dan houden we er nog een paar ton aan over.
Maar even serieus Ajax12321, Boomen is inderdaad totaal Ajax onwaardig. Maar wat moeten we met dat veertje? Die Fitz-Jim is toch niet wat je in Ajax1 wilt zien of heb je geen ambities meer?

@pinko
Zou Farioli al spijt hebben als hij ziet waar hij in beland is?

5 juli 2024 om 17:04

Kerel, wanneer heeft Fitz-Jim hinder ondervonden van zijn fysiek? Je beoordeelt hem totaal op zijn voorkomen, dat kan ik lastig serieus nemen.

Je ziet toch dat dit by far de makkelijkst voetballende speler in de selectie is, die ook nog een een actie kan maken en creatief is?

Ik begrijp niet hoe jij naar voetbal kijkt als je zo’n speler voor een paar ton zou verkopen.

5 juli 2024 om 18:06

Bij Excelsior belandde dat mannetje al op de bank. Die zagen het zeker ook niet?

5 juli 2024 om 18:24

Hij kwam daar in de basis nadat hij eerst op de bank zat. Die zagen het dus uiteindelijk wel.

5 juli 2024 om 19:28

Maar als je bij Excelsior (letterlijk en figuurlijk) al nauwelijks boven het maaiveld uitsteekt, wat moet je dan bij Ajax (in de basis)?

5 juli 2024 om 20:03

Vanmiddag wel. Al moet ik bekennen dat de middenvelders van het eerste uur weer zwaar tegenvielen. Is ook de linie die vorig seizoen zwaar onder de maat presteerde. Maar goed, is de eerste oefenwedstrijd, en de jonkies speelden het laatste halfuur aanmerkelijk beter dan de ouwe hap. Alleen dat missen van die opgelegde kansen. Foei!

5 juli 2024 om 20:05

Het kan alleen maar beter onder Farioli. Al is de financiële staat van Ajax wel zorgwekkend. Nog bedankt, Edwin!

5 juli 2024 om 20:14

Hansje, totaal andere speelstijl en situaties (medespelers van lage kwaliteit bijvoorbeeld). Ik vond hem zelf daar prima spelen ondanks de verdedigende speelstijl en middelmatige medespelers.

Maar wat jij zegt zou dus betekenen dat daadwerkelijk elke speler die in de basis staat bij een betere club dan Ajax zou slagen hier. Zo gaat dat niet. We hebben het gezien met Henderson, Ocampos, Sutalo, etc. hoe belangrijk een passende speelstijl is voor de speler.

5 juli 2024 om 20:58

Maar even serieus, het niveau FJ is toch niet wat je bij Ajax nastreeft?
Twee en half jaar geleden pak je nog 18 punten in de poulefase CL. Dan is FJ toch maar heel bedroevend niveau?
En Je weet hoe ik over Taylor denk. Het middenveld van Ajax is na het vertrek van Gravenberch gewoon dood

5 juli 2024 om 21:18

Er waren jaren dat FJ geen kansen zou krijgen, maar ik vond hem vandaag 1 van de betere spelers

5 juli 2024 om 21:48

Je onderschat FJ enorm Hans. Gravenberch is ook geen heilige. Het gaat veel verder dan 1 speler en veel heeft te maken met de trainer (speelstijl) en het type spelers die erin staan. Reken maar dat Gravenberch ook zou verzuipen onder Schip en Steijn. Taylor is een prima speler, maar is wel afhankelijk van zijn medespelers a la Donny van de Beek.

Fitz-Jim vind ik zelf beter dan Taylor. We hebben nu sowieso geen middenvelders van CL niveau dus dan mag Fitz-Jim zeker zijn kansen krijgen.

5 juli 2024 om 23:17

Gravenberch kon altijd wel zelf wat creëren. De laatste twee jaar is het middenveld gewoon dood.
Van de Beek was veel beter dan Taylor. Sowieso beter in de combinatie en meer rendement. Ik herinner me een wedstrijd van Ajax tegen Lille uit. Toen speelde Van de Beek (noodgedwongen denk) ik als controleur op het middenveld. Echt een dijk van een wedstrijd. Met Klaassen hebben ze dat ook wel eens geprobeerd. Dat was totaal geen optie bleek al gauw:-)
Maar mijn enige hoop op succes komend jaar is dat we het middenveld gaan versterken

5 juli 2024 om 16:54

Fitz-Jim speelde niet op zijn natuurijke positie. Zou normaal meer als 8 fungeren, meer pendelaartje. Totaal geen buitenspeler. Rijkhoff valt zeker wat tegen sinds zijn terugkeer, maar heeft ook gewoon een goed jaar in Jong nodig. Niks mis mee. Daarom zie ik Weghorst of 1 vn de andere opties graag komen voor achter Brian Brobbey.

Wel grappig om de positive ajacieden hier te zien. Er zit ongeveer 200m verschil tussen beide selecties. Dat is een groter verschil dan tussen PEC en een be Quick.

Maarja ookal was ajax beter vandaag. Winst is altijd leuk. Geen idee hoe dit seizoen gaat lopen voor "ons"

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren