Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

George Ogararu is bang voor één speler van het Nederlands elftal

Laatste update:

Roemenië neemt het dinsdagavond in de achtste finales van het EK op tegen het Nederlands elftal. De oud-prof George Ogararu speelde in het verleden drie seizoenen in het shirt van Ajax en vreest voor de aanvallende kracht van Oranje.

Ogararu speelde in totaal 66 officiële duels namens Ajax. Zelf kwam hij elf keer uit voor de nationale ploeg van Roemenië. De voormalig vleugelverdediger heeft Nederland dit EK al meerdere keren aan het werk gezien.

“Ze zijn zelfverzekerd en treffen liever ons dan andere teams, maar ze beseffen dat de druk bij hen ligt. Ze hebben hoge verwachtingen van het team”, zegt hij in een uitzending van de Roemeense televisiezender Digi Sport.

Waar Oranje kan beschikken over de nodige topverdedigers, looft Ogararu juist de de voorhoede van Nederland, en in het bijzonder Cody Gakpo. “Ik vind Gakpo een hele goede speler. Hij is een hele goede afmaker, goed met zijn hoofd en weet de ruimtes te benutten. Hij heeft geen super techniek. Ik ben best bang voor hem”, aldus Ogararu.

De aanvaller van Liverpool was tijdens de groepsfase twee keer trefzeker voor Oranje. Gakpo wist het net te vinden tegen zowel Polen (1-2 winst) als Oostenrijk (2-3 nederlaag).

Ogararu is momenteel coördinator van de jeugdopleiding bij CSA Steaua, dat actief is op het tweede niveau van Roemenië. In het seizoen 2016/17 was hij assistent-trainer bij Jong Ajax.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Gakpo is momenteel ook gewoon onze beste aanvaller. Komt de meeste dreiging vanaf en pakt ook z’n goaltjes mee. Als de rest van de aanval wat meer in vorm raakt kan het wellicht nog iets worden.

1 juli 2024 om 09:29

Gakpo is alleen wel erg gierig, als depay of weghorst zijnde kan je haast niet goed spelen als je ook nog een gakpo op rechts zou hebben want die geven geen bal af. Je moet echt hopen op een bal vanuit de rechter kant en dus eigenlijk of frimpong speelt of niet. als spits blijf je toch afhankelijk van je ballen. Wel moet depay beter fungeren als aanspeelpunt. Eigenlijk kan je dus beter met brobbey spelen zodat je een beter aanspeelpunt hebt, want van de zijkant krijg je toch weinig ballen dus heb je minder aan een goede afmaker dan kunnen in elkgeval de mannen om de spits heen beter spelen.

1 juli 2024 om 09:33

Denk dat we sowieso gezien hebben dat depay een aanspeelpunt nodig heeft, toen weghorst erin kwam, ging het ook beter lopen voor depay

1 juli 2024 om 09:41

Met Depay wordt het speelveld te klein en te druk; hij zakt zich altijd terug om de bal op te halen of de combinatie aan te gaan. Hierdoor heb je niemand centraal voorin waardoor voorzetten eigenlijk geen nut hebben. Als je nou een type Klaassen op 10 had gehad die deze ruimte dan beloopt kan het op zich nog, maar zo'n type hebben we nu niet, en ja, Wijnaldum reken ik niet mee.
Een speler als Memphis zou een aanspeelpunt moeten hebben voorin, zodat hij gewoon in een vrije rol zijn ding kan doen. Dan zou ik kiezen voor Zirkzee of Brobbey, omdat het een groter wapen is als je Weghorst later in kan brengen. Memphis dan op 10 en Frimpong op rechts, met zijn diepgang zorg je ervoor dat niet alles in een trechter loopt (wat met bijv. Xavi wel gebeurt).

1 juli 2024 om 09:43

Denk dat depay zijn kwaliteiten pas naar boven komen rond de 16 van de tegenstander, daar is hij echt gevaarlijk. alles meer richting de middenlijn word het minder, daar is hij denk toch niet sterk genoeg voor en verliest hij veel te vaak de bal of wil hij te moeilijk spelen. Daarom ben ik het niet mee eens dat mensen hem op 10 willen gezien hij dan nog vaker in dat gedeelte van het veld komt en waarschijnlijk nog minder diepgang brengt dan hij al doet. Ik denk vooral dat het beter ging toen weghorst kwam dat dat kwam doordat we hoger op het veld kwamen te steen (dus rond hun 16). Een of andere manier houd hij de bal daar wel altijd goed vast, legt hij ze goed terug of kan hij gevaarlijk wegdraaien. Ook is hij (normaliter) een goede afmaker.

1 juli 2024 om 09:59

Gakpo gierig? Het zit in zijn speelstijl om vanaf links naar binnen te trekken en dan uit te halen, iets wat hij ook goed beheerst en ook dit EK alweer twee keer mee gescoord heeft. Probleem is juist dat 9 van de 10 keer als Gakpo een actie maakt Depay nergens te bekennen is in de 16 en hij wel voor eigen succes moet gaan, dus nogal bijzonder om dat op Gakpo af te schuiven.

Bij Liverpool zoekt Gakpo juist constant de combinatie of de voorzet in de 16. Ook bij PSV ontpopte Gakpo zich juist veel meer als aangever en spelmaker dan afmaker. Niet voor niets in twee seizoenen (eigenlijk 1,5) meer assists dan doelpunten in Eindhoven.

1 juli 2024 om 10:03

Ik ben het er wel mee eens dat Depay een aanspeelpunt nodig heeft, maar Depay op 10 kan echt niet. Dan speel je zonder middenveld. Dus dan kom je op 5-3-2 of 4-4-2 maar dan heb je het probleem dat er eigenlijk geen ideale plek is voor onze beste aanvaller waar dit topic over gaat. Ik zou Gakpo en Depay dan samen in de aanval zetten (ben je wel gelijk van het probleem dat we geen enkele rechtsbuiten hebben af), maar of Gakpo daar net zo goed is betwijfel ik. En of hij een goed aanspeelpunt is ook.

1 juli 2024 om 10:08

4-4-2 poeh. Wel interessant en een stuk stabieler achterin
Verbruggen
Geertruida, de vrij, van dijk, ake
Schouten
Frimpong, Reijnders
Xavi (als hij ooit eens zijn talent laat spreken)
Memphis, gakpo

1 juli 2024 om 10:09

die ballen die hij met links moest geven maar omdat hij zo niet gewend is om voor te geven ze totaal verkeerd pakt op de buitenkant voet ipv links liet al zien hoe onwennig het is. Hij kapt altijd terug om zelf te gaaninplaats van de vrije spits of 10 te zoeken en pas als hij zichzelf echt vast gaat lopen geeft ie pas af. Ik zeg niet dat hij dit slecht doet ik bedoel robben deed het zelfde en gakpo is inderdaad onze beste aanvaller. ik bedoel alleen te zeggen dat je er als spits niet beter van gaat spelen omdat je afhankelijk bent van de ballen. gakpo is eigenlijk de tegenovergestelde speler van tadic. denk dat het als spits/medespeler niets lekkerder is als je tadic om je heen hebt.

1 juli 2024 om 10:37

Als buitenspeler ga je ook niet beter spelen van een spits die overal te vinden is behalve in de spits. Of een tot cv omgeturnde linksback die weliswaar defensief zeer sterk is, maar beperkt drang naar voren heeft en te weinig overlappende runs maakt.

"hij kapt altijd terug om zelf te gaan in plaats van de vrije spits of 10 te zoeken en pas als hij zichzelf echt vast gaat lopen geeft ie pas af. "

Hij heeft, nogmaals, 9 van de 10 keer niet eens een keus behalve zelf te gaan.

1 juli 2024 om 10:43

Gakpo is op zijn best als hij op links staat, ruimte heeft en zijn actie naar binnen kan maken met zijn geplaatste schot. In de spits is hij gewoon een stuk minder. Hij is geen geweldig aanspeelpunt, net als Depay. Dus dan heb je twee spelers voorin die in de bal willen komen.

1 juli 2024 om 13:24

Maar Gakpo gaat 99 vd 100 keer naar zijn rechter been en dat weten de verdedigers ondertussen ook wel.

1 juli 2024 om 14:57

@lfc11 - Op een hoger niveau moet Gakpo het toch echt wel van zijn schot hebben. Voetballend voegt hij ook bij Liverpool niet veel toe. Het grote probleem bij Gakpo is ook wel dat hij heel erg afhankelijk is van de momenten dat hij een kans krijgt om te schieten. Buiten dat is hij behoorlijk onzichtbaar, zowel in Oranje als bij Liverpool. Dat laat wel zien dat hij voetbaltechnisch moeite heeft om aan te haken als het niveau omhoog gaat. Gakpo is wel goed hoor, maar verre van een topaanvaller.

1 juli 2024 om 14:54

Gakpo is eigenlijk alleen gevaarlijk als hij rond de 16 een gelegenheid krijgt om te schieten. Dan is hij erg effectief en dat zien we net als op het WK nu ook op het EK. Toch is hij in de 261 minuten die hij op het EK gespeeld heeft zo'n 255 minuten onzichtbaar geweest. Gakpo maakt veel ballen af als hij de kans krijgt, maar in het positiespel heb je niet heel veel aan hem op dat niveau. Het is ook niet zo dat er continu dreiging vanaf komt of iets dergelijks. Wel is hij consistent en dat is ook een kwaliteit.

1 juli 2024 om 15:12

Zijn kracht ligt daar gewoon niet. Hij kan een man uitspelen en zijn schoten zijn altijd keihard tussen de palen. Als hij voetballend ook nog geweldig was, dan was hij een soort Robben. Dat is niet voor iedereen weggelegd. 255 minuten onzichtbaar kan je over iedereen wel zeggen, beetje makkelijk. Onder aan de streep is het de enige aanvaller waar veel dreiging vanuit gaat

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren